В Румъния през последното денонощие е отчетен най-големият брой смъртни

...
В Румъния през последното денонощие е отчетен най-големият брой смъртни
Коментари Харесай

Румъния и Полша с нов антирекорд на починали от COVID-19 |

В Румъния през последното денонощие е регистриран най-големият брой смъртни случаи от Ковид-19 от началото на пандемията: 73 души, оповестява телевизия Диджи24, представена от Българска телеграфна агенция.

Същевременно отрицателен връх е регистриран и при болните в интензивни отделения - техният брой доближи 608 души.

Новодиагностицираните с COVID-19 през последните 24 часа са 2121 души, с което общият брой доказаните случаи в страната набъбна до 139 612 души. Досега 109 898 пациенти са оповестени за излекувани. Починали са 5121 души.

Полша заяви рекордните за страната 58 смъртни случая, дължащи се на ковид за последните 24 часа, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирайки полското здравно министерство.

Данните демонстрират рязко увеличаване на броя на пациентите, сложени на апаратно дишане. 

От началото на епидемията Полша е записала 104 316 случая и 2717 жертви при население от 38 милиона души, предава Българска телеграфна агенция.

Скоростта на разпространяване на инфекцията внезапно се усили в края на септември, като първо достигна над 1000 новозаразени на ден, а в последните дни се задържа на ниво от над 2000. Над 159 000 души са под карантина 20 000 са под епидемиологичен контрол. За последните месеци са извършени към 3,4 милиона проби.

Вчера в. " Газета виборча " писа, че в лечебните заведения в страната има дефицит от антивирусния препарат ремдесивир. 

В средата на март Полша вкара епидемиологичен режим, който остава в действие и досега. Главното правило е спазването на обществена отдалеченост от два метра и носенето на маски в пространствата и в публичния превоз.

Предвид повишаването на кривата на заболеваемостта управляващите решиха да вкарат още веднъж общ режим за носене на маски и редица ограничавания в районите, където епидемичната обстановка е изострена. В момента това са 51 области, от които 17 са в " алената "  зона със съществени ограничавания, а 34 - в " жълтата ", с по-меки ограничения. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР