В Румъния днес и утре се провежда референдум относно дефиницията

...
В Румъния днес и утре се провежда референдум относно дефиницията
Коментари Харесай

Румънците гласуват за или против еднополовите бракове


В Румъния през днешния ден и на следващия ден се организира референдум по отношение на дефиницията за семейство, оповестява Българска национална телевизия. За да бъде годен, би трябвало да вземат участие над 30% от записаните 18 милиона румънски гласоподаватели.

Избирателите са призовани да се произнесат по въпроса да бъде ли изменена дефиницията, дадена от член 48 на румънската Конституцията, който понастоящем дефинира фамилията като непринуден съюз сред съпрузи. Промяната, която се предлага, е законът да разказва фамилията като брак сред мъж и жена.

Според мнозина това би представлявало юридическа възбрана на еднополовите бракове. Според други, вотът е изцяло непотребен, защото тези бракове така и така не са позволени в Румъния.

Референдумът беше призован, откакто неправителствената организация " Коалиция за фамилията " събра три милиона подписа в поддръжка на смяната.

След като румънският сенат реши допитването да се организира, " Амнести Интернешънъл " и други интернационалните организации внесоха тъжба против него в Конституционния съд, който на собствен ред се произнесе референдумът да се състои.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР