В рубриката Моите права днес ще стане на въпрос за

...
В рубриката Моите права днес ще стане на въпрос за
Коментари Харесай

Могат ли телекомите да заблуждават за давността на договора ни?

В рубриката " Моите права " през днешния ден ще стане на въпрос за договорите и изобщо връзките на клиента с телекома, към който той има контракт. Оказва се, че е изцяло допустимо да ви подведат с телефонно позвъняване, че договорът ви изтича, а действително до тогава да има още доста време. Такава е историята в новия епизод на подкаста " Ние, потребителите ". Създателят на платформата, Габриела Руменова, предизвестява потребителите да бъдат деликатни с офертите за Коледа и Нова година - да се осведомят в детайли за изискванията и да преценят до каква степен са преференциални за тях, защото се обвързват с изискванията освен за празниците, само че за интервал от една или две години.

" Когато получим телефонно позвъняване от мобилен оператор, първото, което би трябвало да създадем е да проверим информацията, която ни се оповестява по телефона, до каква степен е достоверна. Обикновено тя касае периода на контракта и надлежно неговото скорошно приключване, по тази причина е добре, въпреки и не на разположение, тъй като то няма и по какъв начин, само че въпреки всичко постоянно у дома да си пазим своя образец на контракта, с цел да можем да проверим по кое време той изтича, при какви условия ще бъде, когато се трансформира в неопределен. Знаем, че когато изтече едната или двете години, за които е подписан договорът, той се преобразува автоматизирано в неопределен, в случай че ние не го подновим за нов срочен интервал и надлежно да забележим каква е цената, на която ще можем да продължим да употребяваме услугите, в случай че ние не прибегнем до това да сключиме нов срочен контракт. Това е доста значимо, тъй като от време на време може да се окаже, че съзнателно или не, само че от колцентъра ни се обаждат, а има още време до момента в който изтече срокът на контракта. Ние по този метод губим правото си да се възползваме до край от преференциите, които би трябвало да имаме за този интервал, за който сме сключили контракта " - изясни още Габриела Руменова.

Именно в този момент, когато всеки се е впуснал да купува дарове за своите близки, знаем, че едни от най-предпочитаните са мобилните устройства, смарт часовници и сходни продукти, които най-лесно и налично за клиентите се закупуват от мобилните оператори. Процедурата е ясна. Отивате в непосредствен офис на оператор, към този момент сте си харесали нов телефон, закупувате го на преференциална цена, като за сметка на това договорът ви с въпросния оператор безспорно претърпява промени. С дължината, в месечната такса, към която към този момент е прибавена и вноската за новия телефон.

Всичко това наподобява действително елементарно и налично, само че ви съветваме, бъдете деликатни и в случай че нещо не ви е задоволително ясно, просто задавайте въпроси. Това поучават и от " Ние потребителите ". 

" Нека напомним на нашите слушатели, че когато имаме срочен контракт, имаме право до края на неговия период да се възползваме от всички преференции, които са ни дадени, обещани и са разказани в него и надлежно в контракта написа каква ще бъде цената на услугата, когато той се преобразува в неопределен. В случая с героинята в последния епизод на подкаста " Ние потребителите ", излиза наяве, че по-късно телефонно позвъняване тя схваща, че освен няма да може да употребява цените, които са с преференциите за периода на контракта, няма да може да употребява и тези, които са ѝ обещани като цени, когато се преобразува в неопределен, а ще би трябвало да заплаща напълно разнообразни цени, които са доста по-високи, тъй като насреща се твърди, че тя не може да резервира тези цени, които по този начин или другояче са вписани в нейния контракт. Това е погрешно, несъмнено. Но в случай че ние в последна сметка не желаеме да продължиме контракта си в нов срочен, би трябвало да можем да продължим да употребяваме услугите при изискванията, които са разказани, когато той стане неопределен. "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР