В рубриката „Изгубени във времето“ ви отвеждаме до село Габрица,

...
В рубриката „Изгубени във времето“ ви отвеждаме до село Габрица,
Коментари Харесай

„Изгубени във времето“: Трима успели млади хора се заселиха в безлюдното село Габрица

В рубриката „ Изгубени във времето “ ви водим до село Габрица, което се намира до Смолян. Днес там живеят 15 души, трима от тях са млади, които са съумели в огромния град, само че са харесали уюта на красивото село.

В Габрица в никакъв случай не са живели доста хора, само че пък постоянно е имало деца. Няма богата и славна история, само че очарова с обилие от естествени картини. Точно това притягля в селото и тримата млади.

Костадин Муржев се премства тук преди 3 години от Рудозем. Днес живее самичък. Реставрирал е бащиния си дом и посреща в него посетители на селото. Кожарството наследил от дядо си и през днешния ден това е главният му поминък.

Работи в селото и като строител, а това му дава опция да вижда Габирца от разнообразни гледни точки. Ежедневието му преди да се завърне тук е безусловно на колела – обикаля страната на длъж и простор с рок бандите, в които свири. Не би се върнал към този живот.

Собственици на единственото магазинче в селото през днешния ден са Елица и Милен Радеви, които заменят блясъка и лукса на живота си в столицата за спокойствието и уюта на Габрица.

Преди да пристигна тук, Елица мечтаела да се занимава с фешън дизайн.

Милен дълги години бил фотограф за най-известните фешън списания у нас. Реализирал е редица артистични планове, съоръжения и изложения.

В село Габрица подвигат женитба. Ражда се и първата им рожба, която през днешния ден е насладата на селото.

Елица взима решението да живее на село незабавно, само че в действителност доста пъти през последните 3 години е трябвало да се пребори с въпроси и страхове за бъдещето.

С времето двамата с Милен надмогват възприятието за неустановеност, раждат се и нови хрумвания. Днес тя е детски фотограф, а той с изключение на с снимка се занимава и с изработването на лампи от родопски тикли. Надяват се в бъдеще в селото да има повече деца.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР