В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Отвъд предела, с

...
В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Отвъд предела, с
Коментари Харесай

"Отвъд предела" от Джеймс Патерсън

В рубриката " Четиво " " Дневник " разгласява фрагмент от " Отвъд лимита ", с създател Джеймс Патерсън, възложен от Издателска къща " Хермес "

Нов завладяващ разказ за почитателите на детектив Алекс Крос, при покупката на който Читателите на " Дневник " могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безвъзмездна доставка тук

Откъс от " Отвъд лимита " на Джеймс Патерсън

Мазератито беше чисто ново, обтекаемо, черно - Quattroporte, намерения си Мъркюри, в случай че се съдеше по това, което бе зърнал от колата, когато тя прелетя край него, и евентуално S Q5.

Мъркюри се интересуваше от такива екзотични коли. Maserati Quattroporte S Q5 имаше шестцилиндров турбодвигател с инжекцион, оптималната скорост от 288 километра в час и беше оборудвано с превъзходни трансмисии, окачване и спирачна система.

Всичко това правеше мазератито заслужен конкурент, изцяло приспособен за провокациите по автомагистралите. Обикновен мъж или жена би си помислил, че кола като тази е невероятно да бъде надвита в такава сложна конкуренция, изключително от мотоциклет.
Обикновеният човек би сбъркал.

Моторът на Мъркюри беше истински спортен звяр, който можеше да вдигне 305 километра в час и да си остава постоянен при криви, спирали, всевъзможни завои и промени на терена, с които би изненадал пътят. Особено в случай че умееш да управляваш високоскоростен мотоциклет, а Мъркюри умееше. Цял живот караше бързи мотори и се усещаше сигурен, че може да реализира оптималната скорост и с този.

Сто и трийсет километра в час, 100 четиресет и пет. Стоповете на мазератито светнаха, когато на шосето стартира огромният завой на изток. Но водачът на италианската спортна кола не беше квалифициран за втория противоположен завой във формата на S. Мъркюри се възползва от грешката на новака, приведе се ниско, форсира мотора и навлезе във втория завой мощно и безпрепятствено, с бързината на патрон. Когато излезе от него, се бе озовал тъкмо зад задната ризница на мазератито и се движеше с над 100 и 10 в час.

Тук шосето се насочваше навръх юг в продължение на километър и половина и италианската спортна кола се опита да се откъсне от Мъркюри на правата. Но мазератито не можеше да се мери с поръчковия мотоциклет на Мъркюри.

Той се залепи компактно зад спортната кола, пусна лявата ръкохватка на кормилото и хвана револвера " Ремингтън 1911 ", закрепен с велкро за резервоара.
Сто и четиресет. Сто четиресет и пет.

Напред шосето правеше сложен и дълъг ляв завой. На мазератито щеше да му се наложи да натисне спирачките. Мъркюри понижи, изостана малко и зачака.

В мига, в който стоповете на италианската спортна кола присветнаха, мотоциклетистът натисна газта, изстреля се като мълния и се изравни с прозореца на мазератито от страната на пасажера. Нямаше пасажер.
Мъркюри разграничи единствено силуета на водача, преди да стреля по него два пъти. Прозорецът се пръсна. Куршумите попаднаха в задачата.

Мазератито кривна наляво, блъсна се в преградата и отскочи назад към вътрешната лента тъкмо когато моторът на Мъркюри излетя напред, заобикаляйки конфликта. Той отпусна газта и понижи, подготвен за задаващия се ляв завой.

Читателите на " Дневник " могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безвъзмездна доставка тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Четиво (1220)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР