В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Дон Мон, с

...
В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Дон Мон, с
Коментари Харесай

Откъс от "Дон Мон" на Неделчо Богданов

В рубриката " Четиво " " Дневник " разгласява фрагмент от " Дон Мон ", с създател Неделчо Богданов, възложен от Издателство " Сиела "

Авторът на " Българ " написа книга-игра за възрастни. Създателят на паметния анимационен воин Българ и съавтор на няколко детски книги-игри с Българ и компания – Неделчо Богданов – написа книга-игра за възрастни. " Дон Мон " излиза в разгара на летния сезон и повежда читателя на странствуване с круизен транспортен съд по Дунав, където на основния воин Мони ще му се случат най-различни завършения, определяни от избора, който всеки четец направи, до момента в който играе.

Известният с паметния сериал " Българ " Неделчо Богданов сътвори първата си книга-игра за възрастни, в която читателят взема решение по какъв начин ще се развие историята до края. На страниците на " Дон Мон " срещаме Симеон, който стартира работа като момче за всичко на круизен транспортен съд по Дунав.

Докато извършва всичките си отговорности – измежду които са да бели картофи в кухнята и даже да извежда кучетата на ВИП гостите – на Мони му следва да се озове в безчет забавни обстановки, които обаче зависят от избора на играещия четец. Затова грабвайте книгата-игра и се пригответе се за щур ваучър с мацки, покер, алкохол и празненство до зори на круизен транспортен съд по Дунав!

А в случай че не ни вярвате, послушайте самия Неделчо Богданов, който разяснява своята книга-игра по този начин: " Кои мацки ще сваляш и по какъв начин ще го направиш? Всяко твое решение води към ново предизвикателство, нова жена, която да съблазниш, или към нов неуспех и безславно уволняване. Влез в обув... гащите на един същински плейбой, тъй като свалячът в тази книга си ТИ! "

За в допълнение облекчение на играещия изданието съдържа и дълъг лист с основни думи.
Неделчо Богданов е един от най-популярните аниматори в България. Създател е на обичаната на десетки хиляди почитатели анимация " Българ ", която се появява през 2010 година Докато епизодите се множат в интернет, излизат също едноименната компютърна флаш-игра и един от дребното модерни български комикси – " Българ ".

През 2014 година героят на Богданов излиза на огромния екран – в първия български пълнометражен анимационен 3D филм " Българ: филмът ". През пролетта на 2015 година излиза и първата книга-игра " Българ: Книга - игра.Тайната на пиратския остров ". Следват " Българ 2: Книга - игра. Лабиринтът на времето " и " Българ. Книга-игра 3. Междузвезден разрушител ".

В съавторство с съоснователя на съдружие " Книги-игри " и съсобственик на уеб страницата за интерактивна литература knigi-igri.bg – Александър Торофиев, през 2017 и 2018 година Богданов разгласява илюстрованите авантюристичен романи " Малкият Българ: Вампирът от Несебър " и " Малкият Българ 2: Върколаците от Иракли ". " Дон Мон " е първата му книга-игра за възрастни.
Художник на корицата на " Дон Мон " е Михаела Зоева.

Читателите на " Дневник " могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безвъзмездна доставка тук

Откъс от " Дон Мон ", Неделчо Богданов

– Значи, до момента в никакъв случай не си работил на круиз, по този начин ли? – пита ме господин Какачев, основният шеф на кораба.
– Не съм, само че имам огромно предпочитание, а и желая да избягам от живота, който водех до момента. Имах дълга връзка с една жена, която завърши доста тежко за мен, и в случай че не бях подхванал генерална смяна

– Не съм те наел да ми се обясняваш – прекъсва ме чукунду­рът му с чукундур. – Всъщност за заплатата, която ти давам, в случай че някой би трябвало да слуша, това си ти! Така че отсега нататък да не слушам недоволства! Сега кажи имаш ли някакви терзания по отношение на работата?
– Ами само да не попаднем на някоя стихия. Честно да си кажа, имам мощен боязън от огромните талази. Не мога да плавам.

– По Дунав такива неща няма – по погледа му чувствам, че към този момент се чуди за какво ме е наел. – Ако нямаш повече въпроси, захващай се за работа и не ми губи повече времето.
– Последно, какво тъкмо би трябвало да правя?
– Каквото прави всяко момче за всичко. Ще хвърляш бок­лука, ще се грижиш за желанията на пасажерите и ще помагаш на личния състав.

Излязох от каютата на господин Какачев и се насочих към помещението на личния състав. Там заварих красиво момиче да си пие кафето на една от масите, дебела лелка готвеше някакъв бу­ламач (100% съм сигурен, че е за колегите), а в дъното на стаята млад мъж разтоварваше каси с бира и безалкохолни. Зачудих се кого първи да заговоря. Опциите, несъмнено, бяха две:
Да заговоря младежа – на 6.
Или красивото момиче – на 4.

Добре де три са! Мога да заговоря и Мамчето – на 12.

Налях си кафе и се приближих до красивата ми колежка.
– Извинявай, мога ли да седна при теб?

– Заповядай – за миг подвигна взор, след което още веднъж се втренчи в айфона. О боже, какви очи! Какви красиви кафя­ви очи! Или бяха сини? Това няма значение, тъй като още щом ме погледна, към този момент бях влюбен. В същия този миг се зарекох това красиво момиче да бъде мое.
– Аз се споделям Симеон – изтърсих бързо, с цел да не дам късмет на мълчанието да ни погуби.

Тя за повторно спря взор върху мен и след малко мълча­ние се показа:
– Симона.
И това в случай че не е проклето съвпадане. Какви са възможностите тази, която може да се окаже дамата на живота ми, да се споделя като мен. Сякаш звездите, планетите и всичките им домове са се наредили в моя изгода. Определено натрупах много точки още със запознанството, тъй като Симона този път не сведе взор към телефона. Очакваше да кажа нещо:

Можех да стартира свалка към съвпадението на имената ни – на 9.
Или да се престоря, че не ми е направило кой знае какво усещане и да я заговоря за работата – на 14.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Четиво (1129)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР