В РСМ всеки гражданин има право да изразява свободно своята

...
В РСМ всеки гражданин има право да изразява свободно своята
Коментари Харесай

Ковачевски: Искам един ден в България да има македонски културни центрове

В РСМ всеки жител има право да показва свободно своята етническа, религиозна, идеологическа принадлежност “, сподели той

Македонският министър председател Димитър Ковачевски прикани българските управляващи да разрешат откриването на културен център за македонците в България, съобщи Нова ТВ.

Според Ковачевски Иван Михайлов е спорна историческа персона, която в РСМ се възприема по друг метод от разнообразни хора. Но защото се отнася за гражданска самодейност, според Европейската спогодба за правата на индивида, тя не предстои на държавен надзор.

„ В РСМ всеки жител има право да показва свободно своята етническа, религиозна, идеологическа принадлежност “, сподели Ковачевски във връзка на откриването на Българския културен център „ Иван Михайлов “ през вчерашния ден в Битоля.

Той акцентира, че „ неговото държавно управление ще продължава да съблюдава този метод, тъй като той е техен принцип и като страна, и като общество “.

„ В същото време държавното управление на РСМ, както и обществеността чака деня, когато при нашите съседи ще пристигна времето и там жителите, които имат македонско съзнание, да могат по подобен свободен метод да показват своите убеждения “, сподели още Ковачевски.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР