В РСМ сега управлява служебен кабинет - техническо правителство, тъй

...
В РСМ сега управлява служебен кабинет - техническо правителство, тъй
Коментари Харесай

Социолозите в РСМ дават преднина на кандидата на ВМРО-ДПМНЕ

" В РСМ в този момент ръководи длъжностен кабинет - техническо държавно управление, защото предходният подаде оставка поради несполучливата смяна в Конституцията, която вписва няколко етноса, измежду които и българския ", съобщи журналистът Кристина Цветкова пред Bgonair.

На 24 април е първият тур на президентските избори. Ако се стигне до балотаж, той ще съвпадне с парламентарните избори на 8 май.

" Основните партии, които се състезават, са Социалдемократическият съюз и ВМРО-ДПМНЕ, които са безапелационни, че няма да одобряват измененията в Конституцията, на тях социолозите им дават преднина ", уточни Цветкова.

Цветкова добави, че е заложен на карта европейският път на РСМ и започване на договаряния за участие в Европейски Съюз, към каквото се стремят от Социалдемократическия съюз.

" Стево Пендаровски, подсилен от социалдемократите, и претендентът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска - Давкова са главните съперници. Решението на Държавната изборна комисия е акцията да не стопира в дните за размисъл ", добави Кристина Цветкова.

Тя акцентира, че изходът от изборите е значим и за външната политика на България.

" ВМРО-ДПМНЕ я дефинират като проруска партия. Подкрепата, която чакат, не е толкоз от Европейски Съюз, а от прилежаща Сърбия и от Русия, въпрос на избор на РСМ е каква политика ще изберат и развиване на страната си. И за нас като сътрудници и съседи е значим изборът ", приключи журналистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР