„В ромските квартали имаше напрежение, но ние не правим разлика

...
„В ромските квартали имаше напрежение, но ние не правим разлика
Коментари Харесай

Шефът на РЗИ-София: В ромските квартали има огнища от семеен тип, затова са мерките

„ В ромските квартали имаше напрежение, само че ние не вършим разлика сред един или различен квартал. По-строгите ограничения там се постановиха, тъй като там имаше огнище на болест - там се оформиха огнища от фамилен вид. Ако има един с ковид, всички са под карантина ", съобщи шефът на столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев в предаването "Събуди се " по NOVA.
"През идващите дни ще проучваме новите случаи и ще преценим дали ограниченията би трябвало да се либерализират, или да се вкарат още по строги ограничавания. Целта е да се лимитират контактите ", сподели шефът на РЗИ в столицата.
Същевременно ще продължава всеобщото тестване за ковид във „ Филиповци” и „ Факултета”. По последни данни в двата квартала има огромен брой инфектирани, а част от тях са в тежко положение.
„ От вчерашните проби, които взехме, и от оня ден, в двата квартала от бързия тест 50 % от тях на PCR излязоха позитивни. На терен в двата квартала сега са два екипа с повече от 10 човека”, изясни през вчерашния ден шефът на столичната РЗИ.
Във връзка с отварянето на пазарите в понеделник, доктор Пенчев уточни, че се следи прецизно за спазването на въведените ограничения, основана е добра организация. Но при най-малкия проблем, който инспекторите открият, те ще бъдат затворени.
„ С имунизациите се забавихме, само че няма да е съдбовно Те могат да бъдат отсрочени до 3 месеца. Очаква се да бъдат проведени кабинети по зелен кулоар и да се започват още веднъж имунизациите “, съобщи доктор Пенчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР