В ромските квартали имаше напрежение, но не не правим разлика

...
В ромските квартали имаше напрежение, но не не правим разлика
Коментари Харесай

Д-р Данчо Пенчев: Очаква се заразата да се разпространи

„ В ромските квартали имаше напрежение, само че не не вършим разлика сред един или различен квартал. По строгите ограничения там се постановиха, тъй като там имаше огнище на болест. Ако има един с ковид, всички са под карантина ", съобщи шефът на столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев в предаването " Събуди се ".

" През идващите дни ще проучваме новите случаи и ще преценим дали ограниченията би трябвало да се либерализират или или да се вкарат още по строги ограничавания. Целта е да се лимитират контактите ",

Същевременно  ще продължава всеобщото тестване за ковид във „ Филиповци ” и „ Факултета ”. Вчера там са направени над 160 проби, като 20 са се оказали позитивни. След това на PCR тест се е оказало, че 50% от тях са позитивни, оповестиха сутринта от щаба. По последни данни в двата квартала има огромен брой инфектирани, а част от тях са в тежко положение.

„ От вчерашните проби, които взехме и от оня ден, в двата квартала от бързия тест 50 % от тях на PCR излязоха позитивни. На терен в двата квартала сега са два екипа с повече от 10 индивида ”, изясни през вчерашния ден шефът на столичната РЗИ.

Във връзка с отварянето на пазарите, доктор Пенчев уточни, че се следи прецизно за спазването на въведените ограничения, основана е добра организация. Но при най-малкия проблем, който инспекторите открият, те ще бъдат затворени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР