В родните университети има силно нормализиран сексизъм. Това обясниха в

...
В родните университети има силно нормализиран сексизъм. Това обясниха в
Коментари Харесай

Наши студентки се оплакват, че са били жертва на сексуален тормоз и нападения

В родните университети има мощно нормализиран сексизъм. Това обясниха в "България заран " по Bulgaria ON AIR. Владислав Петков и Доротея Стефанова от организацията "Студентско общество за тъждество ".

По самодейност на сдружението бе направено проучване "Нали знаеш по какъв начин е ", което демонстрира какъв брой съществени са проблемите на студентките у нас.

Владислав Петков изясни, че много студентки са се оплакали, че са били докосвани, унизени и нападани от свои сътрудници. Те също по този начин са разкрили, че метода, по който са облечени за даден изпит има значение.

"Искаме да разберем дали има съответни групи студенти, които се сблъскват с повече компликации. Жените са една такава категория. Изборът на компетентност и кариера зависи от пола. Жените имат проблеми с сигурността и метода по-който наподобяват в академична среда. В правилника на университета би трябвало да бъде комплициран член за отбрана от дискриминация ", сподели той.

Дорототея Стефанова пък разкри, че техническата база постоянно не е приспособена за дамите. Според нея неравенството е мощно нормализирано в родните университети.

"Резултатите не изненадващи. Ежедневно ставаме очевидци на нормализиран сексизъм. Жената непрекъснато е пресирана да се държи и да наподобява по избран метод.

Техническата база не е приспособена към дамите. Условията би трябвало да са равни, само че това към момента не е по този начин. В правилника на университета няма член, който да пази студентите от дискриминация. Неравенството е мощно нормализирано ", изясни Стефанова пред Bulgaria ON AIR.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР