В родната къща на Адолф Хитлер в австрийския град Браунау

...
В родната къща на Адолф Хитлер в австрийския град Браунау
Коментари Харесай

Родната къща на Хитлер ще бъде сграда на полицията

В родната къща на Адолф Хитлер в австрийския град Браунау ще се нанесе полицията. Сградата ще бъде преустроена и за тази цел още през ноември ще бъде разгласен европейски архитектурен конкурс. Това заяви Министерството на вътрешните работи на Австрия, представено от Българска телеграфна агенция.

Спорът за къщата сред Република Австрия и собственичката продължи години. След като през 2016 година Народното събрание реши да национализира постройката, собственичката оспори както решението, по този начин и размера на компенсацията. През август Върховният съд отхвърли дефинитивно жалбата на тъжителката.

С това беше открит пътят за установяване на ново предопределение на постройката. В бъдеще там ще се настанят районната полицейска работа и полицейският инспекторат. Според думите на министъра на вътрешните работи Волфганг Пешорн това ще съставлява безапелационен знак за дефинитивно разкъсване със загатна за националсоциализма.

Конкурсните работи за нужното архитектурно преустрояване ще бъдат оценени от без значение експертно жури, което с изключение на архитекти включва и представители на град Браунау, на Федералната работа по недвижими парцели и на други федерални институции. Очаква се резултатът от състезанието да бъде разгласен в първата половина на 2020 година.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР