В рискова и необичайна среда сме, с много неизвестни, всяко

...
В рискова и необичайна среда сме, с много неизвестни, всяко
Коментари Харесай

Вицепрезидентът в Пловдив: В рискова и необичайна среда сме

В рискова и необикновена среда сме, с доста незнайни, всяко държавно управление изготвя своя вид за реакция. Трябва да знаем ограниченията, с които се подсигурява сигурността на българските жители, какво ще вършим с бежанците, по какъв начин ще живеем в идващите месеци, по какъв начин ще се спре галопиращата инфлация, по какъв начин ще бъде подкрепят българския бизнес. Това съобщи в Пловдив вицепрезидентът Илиана Йотова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Искаме да знаем цялостния проект на държавното управление за приемане, настаняване и консолидиране на бежанците, или трантизиращите, с цел да са подготвени всички институции, добави Йотова.

" След няколко часа във Версай министър ръководителят ще отбрани позицията на България, само че тя би трябвало първо да бъде оповестена пред българското общество " - акцентира вицепрезидентът. 

Във връзка с бежанската рецесия уточни, че всички виждат, че всеки ден се подхващат разнообразни ограничения. Според нея обаче те не би трябвало да са на парче, а е нужно да се знае какъв е целият проект на държавното управление. Направи параленост с коронавирус рецесията и акцентира, че в този момент е доста по-различна, тъй като с изключение на филантропичен проблем, има и рецесия с енергийните доставки. 

Йотова счита, че изкупуването на зърно е съответна мярка и уточни, че и в други страни се подхващат сходни дейности, тъй като в международен проект 30% от пшеницата и 32% от ечемика са украински. 

Вицепрезидентът сподели, че няма повишен интерес към българско поданство от страна на украински жители. " Процедурата е дълга. Имаме строго законодателство за приемане на бежанци, която се ползва още на границата. В такава обстановка би трябвало да мислим и за сигурността на българските жители " - изясни Йотова. 

По отношение на характерните наказания съобщи, че е чула, че на този стадий няма по какъв начин да се откажем от доставки на газ. " Затова желая да чуя позицията, българското предложение, преди срещата във Версай " - акцентира Илиана Йотова.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР