В Рим започна срещата на здравните министри на Г-20. Тя

...
В Рим започна срещата на здравните министри на Г-20. Тя
Коментари Харесай

Сътрудничеството в пандемията е акцент в срещата на здравните министри на Г-20

В Рим стартира срещата на здравните министри на Г-20. Тя е в границите на италианското председателство на Г-20 и ще завърши на следващия ден - 6 септември. Провежда се в Капитолийските музеи в Рим под управлението на здравния министър на Италия Роберто Сперанца.

Целта на срещата е да се увеличи съдействие за взаимно решение на здравните провокации на интернационално равнище, изключително в светлината на пандемията Covid-19.

При закрити порти през днешния ден се разисква мониторингът на световното влияние на пандемията върху здравето и върху задачите за стабилно развити и по какъв начин ефикасният отговор против нея би трябвало да включва поддръжка за най-крехките страни и да се подобрят здравни системи.

Ще се обсъдят проекти за взаимна реакция на международно равнище при изключителни обстановки в опазването на здравето, както и на тактики за еднакъв достъп до принадлежности за надзор на заболяванията, в това число настоящи вложения в поощряване на здравето и предварителна защита на болесттите, както и нуждата от дейности във връзка с психологичното здраве.

„ Няма здраве и няма богатство без цялостно психологично здраве. С пандемията това стана още по-голям приоритет ", съобщи министър Роберто Сперанца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР