В Рига се появи много нестандартен ВАЗ-2107. Редкият седан се

...
В Рига се появи много нестандартен ВАЗ-2107. Редкият седан се
Коментари Харесай

Ето я най-скъпата Лада на света. И най-бързата също

В Рига се появи доста ексцентричен ВАЗ-2107. Редкият седан се продава за 72 125 евро, оповестява BRCAuto. Невероятно високата цена се дължи на обстоятелството, че това е копие на доста рядката Лада 2107 VFTS. Спортната кола е пресъздадена до най-малкия подробност от латвийски майстори.

Лада 2107 VFTS е малко известна спортна версия на бюджетния седан. През 80-те години такива коли са били сглобявани ръчно във Вилнюския завод за транспортни средства и са създадени не повече от 30. Сега те са високо ценени от колекционерите.



Спортната „ седмица “ на ВАЗ е два пъти по-мощна от серийния модел – нейният 1,6-литров мотор след модификацията развива 165 к.с. Сменени са множеството елементи в двигателя – употребявани са аварийни елементи от BMW, Subaru и други известни производители.

В допълнение, тунингът на ВАЗ-2107 включва инсталирането на самоблокиращ диференциал, хидравлична ръчна спирачка, ново окачване и спирачки.



От стандартния модел, Лада 2107 VFTS може да се разпознае по неналичието на брони, аеродинамичен обвес, разширени крила и заден спойлер.

От интериора е отстранено всичко излишно. Има нов приборен панел, защитна клетка, спортни седалки и волан.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР