В резултат от тези разнопосочни тенденции през февруари 2019 г.

...
В резултат от тези разнопосочни тенденции през февруари 2019 г.
Коментари Харесай

Несигурната икономическа среда и недостигът на работна ръка остават основните пречки пред бизнеса

В резултат от тези разнопосочни трендове през февруари 2019 година общият индикатор на бизнес климата остава на нивото си от предходния месец.

Поръчките в индустрията намаляват

Анкетата на Национален статистически институт измежду представители на индустриалните компании записва утежняване на осигуреността на производството с поръчки, което е съпроводено и с намалени упования за активността през идващите три месеца. Несигурната икономическа среда и дефицитът на работна мощ остават главните спънки за

развиването на бизнеса, посочени надлежно от 35.3 и 33.9% от предприятията. В резултат съставният индикатор " бизнес климат в индустрията " понижава с 2.3 пункта.

В строителството са оптимисти за идващите 6 месеца

В строителството бизнес климатът се повишава с 1.3 пункта поради усъвършенстваните упования на строителните бизнесмени за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца. През месеца се усилват новите поръчки към строителните компании, а прогнозите за идващите три месеца са оптимистични.

Основните фактори, затрудняващи строителните компании, са несигурната икономическа среда, дефицитът на работна мощ и конкуренцията в сектора.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР