В резултат от среща с представители на местната власт в

...
В резултат от среща с представители на местната власт в
Коментари Харесай

Осигуриха жилища за настаняване на жертви на домашно насилие

В резултат от среща с представители на локалната власт в Добрич и района, провела се през месец май и инициирана от Окръжната и Районната прокуратури, към този момент са обезпечени жилища за настаняване на жертви на домашно принуждение. Общо шест са избраните места, където при потребност, те неотложно могат да бъдат настанени за отдалечаването им от насилника и гарантирането на тяхната сигурност и успокоение. Това оповестиха Апелативен съд - Варна за Varna24.bg.

Темата за закононарушенията, осъществени в изискванията на домашно принуждение беше една от особено обсъжданите тематики на срещата на представителите на Прокуратурата и локалната власт в Добрич. Обърнато беше внимание на спецификите на тези действия и на потребността от извънредно внимание към жертвите на душевен и физически тормоз. Магистратите сложиха на дневен ред опциите за построяването на предпазен център за настаняване в безвредна среда на потърпевши от домашно принуждение. А за неотложни случая до реализирането на дълготрайната цел, представителите на локалната власт се ангажираха да обезпечат общински жилища, в които жертвите да бъдат настанявани.

Изразената на 12 май 2023 година подготвеност за единодушие във връзка с този жанр закононарушения, които имат и своите прочувствени тежести, към този момент има действителни измерения. Доброто взаимоотношение с локалната власт постоянно е било и ще продължи да бъде приоритет за управленията на Окръжната и Районната прокуратури в Добрич.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР