В резултат от руския ракетен обстрел в понеделник следобед в

...
В резултат от руския ракетен обстрел в понеделник следобед в
Коментари Харесай

1,5 милиона в Харков са без ток и вода, Русия е ударила 40 подстанции

В резултат от съветския ракетен обстрел в понеделник следобяд в град Харков са извадени от строя обекти на сериозната инфраструкктура, в резултат на което в града няма електроснабдяване и водоснабдяване, предава " Укринформ “ , като се базира на известие от Игор Терехов, кметът на втория по величина украински град с близо милион и половина поданици преди началото на съветската военна намеса на 24 февруари.

Едновременно с това украинската държавна организация цитира министъра на енергетиката на страната Херман Галушченко, който заяви във Facebook, че вследствие на масираните съветски удари на 11 септември са извадени от строя 40 подстанции с друго напрежение, четирима енергетици са починали, трима са ранени.

" Вчера беше осъществена една от най-масовите офанзиви против енергийната инфраструктура. Обстреляни бяха Топлоелектрическа централа " Змиевская “ и три подстанции за високо напрежение, обезточени бяха 40 подстанции с разнообразни напрежения и са извадени от строя две въздушни линии 750 кВ, пет въздушни линии 330 кВ “, написа министърът.

 

Той означи, че до понеделник сутринта електроснабдяването в Полтавска и Донецка област е изцяло възобновено, 1,7 хиляди консуматори в Сумска област, към 3 хиляди в Днепропетровска област, 12 хиляди в Харковска област остават без ток.

" Отоплителният сезон още не е почнал, а врагът към този момент потегли в масирана офанзива против енергийни обекти. Това, което можем (и вършим!), с цел да противодействаме на следствията от сходни офанзиви, е да ускорим реакцията, да изработим механизми за аварийно зареждане, обезпечаване на материали за това и образуване на взаимопомощ от всички компании от енергетиката – за оптималната успеваемост и експедитивност на работата “, добави министърът.

Както беше обявено, вечерта на 11 септември съветските войски нанесоха ракетен удар по Харковската топлоелектрическа централа. След удара електрозахранването в града и района беше прекратено, а след това беше последователно възобновено. В обекта са починали двама чиновници, които са били на промяна. Избухнал е голям пожар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР