В резултат на значително по-големия брой отменени полети, поради въведените

...
В резултат на значително по-големия брой отменени полети, поради въведените
Коментари Харесай

Wizz Air автоматизира процеса за връщане на пари за провалени заради вируса полети

В резултат на доста по-големия брой анулирани полети, заради въведените ограничавания за пътешестване като мярка против разпространяването на пандемията COVID-19, Wizz Air разгласи, че е автоматизирала процеса на възобновяване на в началото заплатената сума от самостоятелни клиенти, като автоматизирано зарежда 120% от сумата в акаунта на тези клиенти при анулиран полет.

Заради болестта целият бранш на авиопревозите е на ръба на колапс и фирмите предизвестяват, че в случай че не получат незабавна финансова помощ от милиарди долари, ще загинат за няколко седмици. Съкращенията в бранша - полети, разноски и личен състав - са без казус, разяснява " Ройтерс ", през вчерашния ден.

Успоредно с въвеждането на автоматизирания развой на възобновяване на суми, Wizz Air краткотрайно ще деактивира функционалността си за онлайн подаване на искове за възобновяване на суми до 14 април 2020 година, с цел да подсигурява, че ще може да се оправи с над 100 пъти по-големия брой на случаи на анулирани полети, регистрирани в последно време.

От Wizz Air твърдят всички свои клиенти, че даже и да отнеме повече от нормално, всички искове ще бъдат обработени и клиентите ще могат да се възползват от правото си на възобновяване за заплатената сума след анулиран полет.

Компанията работи и по автоматизиран развой на възобновяване на заплатени суми от туристически организации, само че до момента в който това стане факт, те би трябвало да се обръщат към прът центъра на самолетната компания. Пътниците, които са създали своите резервации посредством туристически организации - в това число онлайн туристически организации, би трябвало да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си, поучават от Wizz Air.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (596)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР