В резултат на земетресението Турция се е изместила с три

...
В резултат на земетресението Турция се е изместила с три
Коментари Харесай

Как изглеждат 3-те метра, с които Турция се е преместила. Бебе на 10 дни бе извадено от руините

В резултат на земетресението Турция се е изместила с три метра - това бе обявено преди няколко дни. Сега се появиха фотоси, на които тези 3 м се виждат доста добре - там където Арабската литосферна плоча се е изместила по отношение на Анадолската плоча.

Експертите настояват, че те могат да се " наместват " и " стабилизират " в новото си състояние до 1 година, а нови трусове са вероятни когато и да е. Броят на починалите в Турция и Сирия надвиши 21 000 души.

Междувременно десетдневно бебенце беше извадено живо в окръг Хатай от руините от земетресението, заяви турската частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Малкият Яъз Улаш беше избавен в град Самандаг дружно с майка си и двамата са откарани в болница.

Новороденото момченце е най-младият потърпевш, изваден отдолу под отломките.

Чудото се случи 90 часа след първия трус от 7,7 степен с епицентър в окръг Кахраманмараш, който раздруса Южна Турция в понеделник рано сутринта. Около девет часа по-късно земетресение стана и втори трус с магнитуд 7,6 в същия регион.

В същото време бе обявено, че крайбрежните региони на Черно море в Турция са били залети от морска вода. В мощно засегнатия от земетресението град Искендерун равнището на водата се е надигнало с над метър. Въпреки изказванията на някои локални медии, че това е от земетресението, въпреки всичко явлението има и напълно обикновено пояснение - в северната част на Черно море има мощна стихия с извънредно мощен североизточен вятър (около 100 км/ч), който издухва огромни водни маси през морето и носи вълната на юг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР