В резултат на видеоконференцията на еврокомисаря за иновациите, научните изследвания,

...
В резултат на видеоконференцията на еврокомисаря за иновациите, научните изследвания,
Коментари Харесай

ЕК стартира 10 нови мерки за научни изследвания и иновации в борбата с коронавируса

В резултат на видеоконференцията на еврокомисаря за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел с министрите на науката на Европейски Съюз, стартира работа по 10 нови ограничения за битка с ковид . По този метод Европейската комисия и държавите-членки на Европейски Съюз ще засилят координацията в региона на научните проучвания и нововъведенията за справяне с разпространяването на COVID-19, оповестяват от отдел " Преса и медии " на представителството на Европейска комисия в България.
„ Научните проучвания и нововъведенията ни дават вярата и научните знания, от които се нуждаем, с цел да се преборим с ковид. За да бъдем по-ефективни, би трябвало да си сътрудничим още по-тясно с страните от Европейски Съюз и отвън него. Конкретните ограничения, които бяха подкрепени единомислещо от министрите на науката, дават отлична основа за съгласуване, шерване на информация и данни, както и за финансиране на предпочитани дейности. С обединени сили сме по-силни в битката с ковид “, разяснява Мария Габриел.
Тя осведоми за 10-те краткосрочни предпочитани дейности за битка с вируса, които включват преди всичко съгласуване на поддръжката за научни планове в региона на ковид. На идващ ред са разширение на поддръжката за широкомащабни клинични проби за лекуване и в допълнение финансиране на планове с реформаторски решения. В този подтекст, българският еврокомисар означи и значимостта на идната мярка - засилена поддръжка за новаторски компании, работещи в региона. Други планувани дейности са основаване на благоприятни условия за финансиране на научноизследователски действия от спомагателни източници, правене на осведомителна платформа за благоприятни условия за финансиране на научноизследователски действия, както и платформа за продан на научноизследователски данни по отношение на ковид. В обсега на ограниченията са още основаване на работна група по научноизследователски действия, свързани с вируса и улеснен достъп до научноизследователска инфраструктура. Не на последно място е Пан-европейският хакатон за готовност на европейските иноватори и гражданско общество за намиране на решения против рецесията, който ще се организира на 24-26 април.
„ Мерките ще бъдат постоянно обновени в съдействие сред Европейската комисия и държавите-членки. Ако е належащо, оставаме ангажирани да бъдат добавяни и нови краткосрочни и дълготрайни ограничения “, осведоми комисар Мария Габриел.
СЗО даде рекомендации при анулация на ограничаващи ограничения, свързани с COVID-19
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР