В резултат на срив на криптовалутната система Optioment в края

...
В резултат на срив на криптовалутната система Optioment в края
Коментари Харесай

В Австрия се срина пирамида за криптовалути, завлечени са над 10 хил души


В резултат на срив на криптовалутната система Optioment в края на ноември 2017 година над 10 хиляди австрийци са изгубили към 12 хиляди биткойна, написа австрийското издание Die Зиеяяе=

Това е най-голямата спекулация с криптовалута в Европа. Точната сума на изгубените средства остава към този момент незнайна. Според някои оценки става въпрос за 80 млн. евро.

В края на януари австрийската работа за контрол на финансовите пазари FMA е призовала представители на системата Optioment за показания пред прокуратурата. Подозрението на управляващите е, че Optioment е правила измами и е провела финансова пирамида.

Optioment, съгласно данните е функционирала като система за маркетинг на няколко равнища. Много вложители настояват, че сами са взели участие в продажбите. Организаторите са дали обещание на участниците доход от вложенията до 4 % за седмица и спомагателни заплащания за привличане на нови участници.

Организаторите на системата, оповестена за финансова пирамида са декларирали, че постигането на обещаната облага на приходите е осигурявал от робот, оператор на криптовалути. Според представено изказване на едно от видеата, те изясняват: „ Вашите биткойни не са изчезнали, те работят, вместо да дрънкат в портмонетата ви. Ако всички работим, биткойните също ще работят за нас “.
Австрийските управляващи са се обърнали към Интерпол за помощ при търсене на обвинените за лъжливата скица.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР