В резултат на ширещото се насилие в Мексико само миналия

...
В резултат на ширещото се насилие в Мексико само миналия
Коментари Харесай

Само за месец в Мексико са били убити 15 политици


В резултат на ширещото се принуждение в Мексико единствено предишния месец в разнообразни региони на страната са били убити 15 политици, оповестява електронната версия на в. " Економиста ", като цитира компанията за разбор на рисковете " Етелект ".

По данни на компанията от началото на септември 2017 година в страната са били убити 93-ма политици, в това число 29, които считали да се кандидатират за изборна служба, и деветима регистрирани претенденти.

Убийството с най-вече жертви - 21 - е осъществено в югозападния щат Гереро. В щата Оахака жертва на нарушители са станали 16 души, в Пуебла - 10, във Веракрус - 8, в щата Мексико - 7, а в щата Чиуауа - петима.

Според анализаторите вероятността общински началник в Мексико да почине от насилствена гибел е приблизително 12 пъти по-голяма, в сравнение с при редовите жители.

В средата на март генералният секретар на Организацията на американските страни Луис Алмагро съобщи, че насилието над политици в Мексико е безусловно неприемливо.

На 1 юли мексиканците ще избират президент, 128 сенатори и 500 депутати в долната камара на Народното събрание, а също губернатори и общински ръководители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР