В резултат на съвместни действия, предприети от служители на сектор

...
В резултат на съвместни действия, предприети от служители на сектор
Коментари Харесай

Заловиха 16-годишен ало измамник за удар от 76 000 лева

В резултат на взаимни дейности, подхванати от чиновници на бранш „ Измами “ към Групово дело „ Национална полиция “, ОДМВР - Търговище и ОДМВР-Велико Търново, на 19 януари в Търговище е арестуван участник в телефонна машинация за крупна сума.

Същия ден 66-годишна жена от Търговище получила позвъняване на стационарния телефон в службата си от мъж, показал се за полицейски чиновник. Той й обяснил, че в случай че даде наличните си пари на причинители на машинация, които евентуално ще й позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи.

Уверил я, че незабавно по-късно сумата ще й бъде върната. Вярвайки че оказва помощ, дамата изтеглила от сметката си в банка 76 000 лв., сложила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното в телефонен диалог място - в непосредствена непосредственост до кошче за боклук на детска площадка в междублоково пространство в централната част на града.

Около 15 часа директно след прибиране на плика с парите, служителите на реда задържали юноша, макар опита му да избяга. Установена е самоличността му - 16-годишен от Търговище, с регистрация за опиати. Наложена му е полицейска мярка за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Работата по документиране на закононарушението продължава под управлението на прокурор от Районната прокуратура - Търговище.

Проверява се съпричастността на арестувания към още една машинация, осъществена още веднъж в Търговище - при започване на този месец по същия сюжет е била въведена в подвеждане 77-годишна самотно живееща жена от града. Тогава тя хвърлила през терасата на жилището си 1600 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР