В резултат на проекта „Заедно напред” стартираха още две нови

...
В резултат на проекта „Заедно напред” стартираха още две нови
Коментари Харесай

Проектът „Заедно напред” реализира стартирането на две нови паралелки в Мездра и Горна Оряховица

В резултат на плана „ Заедно напред” стартираха още две нови паралелки в дуална форма на образование в градовете Мездра и Горна Оряховица. За записаните в тези паралелки възпитаници ще се реализира придобиването на квалификации по застрашени специалности, които са с основно значение за активността на националния жп транспортьор.

В Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство /гр. Мездра/ ще се образоват 10 възпитаници, които ще овладяват специалността „ Техник по железопътна техника “ със компетентност „ Локомотиви и вагони “.



Същата компетентност започва и в Професионалната гимназия по железопътен превоз “Н. Й. Вапцаров” /Горна Оряховица/ с осем възпитаници. Двете учебни заведения са измежду главните образователни заведения в страната, които приготвят фрагменти за железопътния превоз.

Припомняме, че през миналата образователна година в професионалната гимназия в Мездра се откри паралелка с дуална форма на образование с желаната специалност „ Електротехник”, компетентност „ Електрообзавеждане на железопътна техника” за възпитаници след седми клас.

За в допълнение стимулиране на учениците и за поддържане на интереса им към дуалната форма на образование в областта на железопътния превоз се оферират стипендии за висок триумф и най-малък брой неизвинени отсъствия. Подобен финансов тласък предпоставя редовно асимилиране на познания и поредност в преодоляването на професионални умения по специалността.

Това способства за построяването на трудови привички и ангажираност на учениците още при започване на кариерата им. Освен това възпитаниците ще могат да се възползват и от стипендиантски стратегии, които „ БДЖ-Пътнически превози” ЕООД предлага, благоприятни условия за преквалификация след дипломирането за други правоспособности и продължаващо образование във висшите учебни заведения.

Създаването на бъдещи професионални фрагменти в железопътния превоз е една от предпочитаните задания на управлението на „ БДЖ-Пътнически превози” ЕООД. Дружеството поддържа професионалното образование и обучение на възпитаници, като по този метод се построява здрава основа за сполучливо развиване на БДЖ като предстоящ евентуален шеф.

Националният железопътен транспортьор слага акцент, че е един добър избор за бъдещо професионално развиване, с нова визия и стратегически взор, насочен към хората като дълготрайна инвестиция, а не като запас.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР