В резултат на предприети бързи оперативни действия криминалисти на РУ-Исперих

...
В резултат на предприети бързи оперативни действия криминалисти на РУ-Исперих
Коментари Харесай

Полицията в Исперих задържа извършители на телефонни измами

В резултат на подхванати бързи оперативни дейности криминалисти на РУ-Исперих задържаха причинители на телефонна машинация, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Разследването почнало на 9 октомври, когато 71- годишна жена потърсила помощ в полицията, осъзнавайки че е станала жертва на лъжлива скица по познатия сюжет за провеждана полицейска акция. Същия ден към 13 часа тя получила позвъняване на стационарен телефон от мъж, който се показал за следовател, и я убедил да остави на входната врата плик с 2100 лева, с обещанието след „ привършване на интервенцията “ да ѝ бъдат върнати.

По случая незабавно било формирано досъдебно произвеждане, а в границите на подхванатите издирвателни дейности, в които взели участие и чиновници на РУ-Попово, били открити и арестувани двамата причинители на закононарушението – на 43 и 31 години от с. Хърсово, престъпно проявени и осъждани. При осъществените претърсвания са открити и конфискувани голям брой СИМ-карти, в това число и такива на румънски оператори, както и част от парите на пострадалите. Изяснено е, че мъжете са създатели на общо четири измами в дните 8, 9 и 10 октомври – една в Попово, една в Исперих и две в Кубрат.

Двамата са арестувани в РУ-Исперих за период до 24 часа. Предстои да бъдат привлечени като обвинени за осъществени закононарушения по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, с мярка „ задържане под стража “.

Работата на проверяващите продължава под наблюдението на прокуратурата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР