В резултат на планираните и професионални действия на служителите от

...
В резултат на планираните и професионални действия на служителите от
Коментари Харесай

Полицаи под прикритие разбиха мрежа за фалшиви пари и наркотици

В резултат на плануваните и професионални дейности на чиновниците от ГДБОП и Специализираната прокуратура, извършени на 20 юни т.г. на територията на Благоевградска област, са арестувани петима участници в проведена незаконна група за разпространяване на подправени евробанкноти и опиати, похвалиха се от Министерство на вътрешните работи.

Те са хванати в Петрич в миг на продажба на неистинен евро на чиновници под прикритие. При осъществените процесуално-следствени дейности в автомобила на единия от участниците са открити и конфискувани 942 неистинен банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на различен са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

По първични данни групата е работила от ноември 2016 година Участниците са внасяли подправени банкноти от по 20 и 50 евро в огромни количества от Италия и ги продавали у нас, най-вече в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите (престъпление по член 244 от НК). Освен с пробутване в послание на подправени парични знаци, те се занимавали и с разпространяване на опиати, главно марихуана.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от упрекнатите е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции. На 23 юни 2017 година Специализирана прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража " на тримата арестувани.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР