В резултат на обилните валежи загинаха трима души, припомня БНР.

...
В резултат на обилните валежи загинаха трима души, припомня БНР.
Коментари Харесай

Все още издирват изчезналата при пороите жена в Бургаско

В резултат на изобилните превалявания починаха трима души, напомня БНР.

Днес ще продължи издирването на старата жена от с. Черни връх, която е в неопределеност. Нейни близки приканиха риболовци с лодки да оказват помощ в издирването й в Мандренското езеро край Бургас.

Очаква се в избавителната интервенция през днешния ден да се включат водолази и екипи от районната работа "Гранична полиция " също с лодки.

Поне за един месец ще остане затворено бургаското хранилище за преправяне на боклуци заради повреда, породена от наводненията. Това разгласи министърът на околната среда и водите Нено Димов.

"Буквално за доста малко време е възобновена най-голямата вреда, която има. Сега остава да се довърши оставащата компроментирана част от дренажната система. Ще търсим вид за координиране с районната ревизия да бъдат избрани краткотрайни площадки за предпазване на отпадъците, до момента в който депото бъде напълно готово да влезе в употреба. 9 общини ще би трябвало да извозват своите боклуци на краткотрайни площадки ", изясни министърът.

Доброволци се стичат на помощ на потърпевшите региони

Жители на варненския квартал Аспарухово ще се включат в почистването на наводнените къщи в община Камено.

В друга акция, в село Ливада се чакат 50 доброволци да оказват помощ на локалните хора.

Доброволци след зов на Организацията за протекция на българските жители се събраха в 8.00 часа пред огромен хипермаркет в квартал "Меден рудник " и ще чистят най-пострадалото от наводнението каменско село Ливада. Хората там са възрастни, сподели един от уредниците - Стефан Петров. Близо 40 са опустошените постройки.

В друга акция хора от Варна, Бургас, депутати, общински съветници ще бъдат разпределени в няколко села, с цел да бъдат почистени къщите на потърпевшите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР