В резултат на нови мерки за намаляване на административната тежест,

...
В резултат на нови мерки за намаляване на административната тежест,
Коментари Харесай

Административни реформи свили със 125 млн. лв. годишните бизнес разходи

В резултат на нови ограничения за понижаване на административната тежест, въведени през май 2015 година, бизнесът е икономисвал по близо 125 млн. лева годишно. Това сочи признатият от държавното управление в сряда доклад за осъществяването към края на декември 2017 година на Третия проект за деяние за понижаване на административната тежест за бизнеса.

Изпълнението на набелязаните в документа дейности трябваше да свие с 30 на 100 или със 144.5 млн. лева годишните разноски на икономическите субекти, само че в действителност достиженията са по-ниски поради това, че не са изпълнени всички планувани ограничения.

Правителството регистрира също по този начин, че има към момента непредприети дейности за административни промени, които са били заложени в Първия и Втория проект. То си е сложило нов период за осъществяването им – до края на 2018 година

Третият проект за деяние съдържа 130 ограничения за понижаване на административната тежест за бизнеса, само че от него действително са били приложени 97, което е довело до понижение на разноските с 26 на 100 вместо с плануваните 30%.

В интервала 1 юли – 31 декември 2017 година са изпълнени 18 ограничения от компетентността на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН), Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията и Министерството на стопанската система. В резултат на това административната тежест за бизнеса е намаляла със 156 хиляди лв. годишно, показва се в цитирания от държавната пресслужба отчет.

В същото време в регистрирания интервал към този момент са били изпълнени 43 от забавените ограничения във Втория проект за административната промяна. Сред тях е плануваният портал за информация и електронни услуги на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), който към този момент е създаден и би трябвало да стане наличен за потребителите до края на юли 2018 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР