В резултат на контранастъпление, предприето преди два дни в района

...
В резултат на контранастъпление, предприето преди два дни в района
Коментари Харесай

Експерти: Украинската армия с контранастъпление в Харков, до края на май може да стигне руската граница

В резултат на контранастъпление, подхванато преди два дни в региона на Харков, украинската войска най-вероятно скоро ще се озове на границата с Русия до края на май. Това предвиждат военни специалисти от Института по проучване на войната, съобщи.

От там допълват, че под натиска на украинците отстъпващите съветски елементи даже се е наложило да взривят няколко моста след себе си, с цел да оцелеят. Експертите настояват, че това украинско нахлуване е многообещаващо и основава благоприятни условия за последващи сходни интервенции в североизточната част на Харковска област. Освен това, сполучливото въздържане на съветската войска в региона на Барвинков не разрешава на руснаците да се придвижат на югоизток, в посока Славянск.

Според украинския боен специалист Олег Жданов, сега украинската войска управлява обстановката на фронта в региона на Изюм и на донбаско направление. В края на май евентуално на фронта към този момент ще има и тежко западно въоръжение и повече боеприпаси. Експерти считат, че сега украинските бойци и офицери овладяват тази техника. Към днешна дата има 25 100 убити съветски военни и 75 300 ранени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР