В резултат на катастрофата на американския военен самолет в провинция

...
В резултат на катастрофата на американския военен самолет в провинция
Коментари Харесай

Ето кой е бил в самолета, паднал в Афганистан

В резултат на злополуката на американския боен аероплан в провинция Газни в Афганистан е умрял високопоставеният офицер на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Д`Андреа (Michael D’Andrea), предават информационните организации, базирайки се на Мехр.

Той е координирал интервенциите в Близкия изток, в частност, удара по водача на иранските специфични подразделения " Ал Кудс " на Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война на Иран Касем Сюлеймани, съобщи иранската осведомителна организация Мехр, цитирайки източници на съветското разузнаване.

За гибелта на високопоставени чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ вследствие на свалянето на самолета по-рано оповестиха от Движението на талибаните в Афганистан. Екстремистите не прецизираха имената на разузнавачите. Американската страна отхвърли да разяснява информацията.

Първоначално бе обявено, че в Газни се е разрушил пътнически аероплан на Ariana Afghan Airlines.  По-късно неизвестен американски източник заяви пред Ройтерс, че самолетът е принадлежал на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. На мястото на случая е разпознат Bombardier E-11A BACN, който се употребява за въздушен възел за взаимозависимост в изискванията на планински релеф. Отговорност за свалянето на самолета поеха талибаните.

Американската страна призна за загубата на самолета, само че представителят на командването на Съединени американски щати полковник Сони Легет опроверга талибаните да са забъркани в рухването на машината. По думите му, повода за случая сега се открива.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР