В резултат на добре свършена работа от страна на търговските

...
В резултат на добре свършена работа от страна на търговските
Коментари Харесай

Най-успешният търговски аташе на България е във Великобритания

В резултат на добре свършена работа от страна на комерсиалните аташета на България немска компания е разкрила произвеждане на съставни елементи за автомобилната промишленост у нас и по този начин са основани нови 200 работни места. Друг образец е гръцка компания с иден инвеститорски интерес за 10 млн. евро.

Това регистрират от Министерството на стопанската система. Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев взе участие в церемонията по награждаване на най-активните търговски аташета на България за миналата година, оповестяват от икономическото ведомство.

Зам.-министър Александър Манолев е връчил огромната премия на комерсиалния аташе във Англия - Таня Койчева. Второто и третото място са за представителствата в Узбекистан и Виетнам.

Почетни дипломи са получили комерсиалните аташета в Гърция, Швеция и Канада.

Сред другите положителни образци Манолев е показал работата на комерсиалната работа в Рим, с помощта на която 32 стартъп компании, всяка с капитал от над 2 милиона евро, обмислят делокализиране на бизнеса си в България. Очаква се и испанска компания за спортно облекло да разкрие произвеждане в страната, оказва се от неговото изявление.

Той е подчертал и на положителните образци в поддръжка на български компании за намиране на пазари зад граница като е отличил офисите по търговско-икономически въпроси в Сърбия, Унгария, Румъния, Кипър, Полша, Турция и други

Наградите се връчват за осма поредна година като спечелилите се избират по създадена методология от БТПП и Министерството на стопанската система.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР