„В резултат на безпрецедентния неправомерен натиск върху прокурорите по производството

...
„В резултат на безпрецедентния неправомерен натиск върху прокурорите по производството
Коментари Харесай

Прокурорите по аферата „Хемус“ правят самоотвод от делото

„ В резултат на невиждания непозволен напън върху прокурорите по производството за аферата „ Хемус “ да извършат дейности, които са отвън крага а закона - да не стачкуват мярката на обвинения и да му разрешат да пътува в чужбина, същите са счели, че по този метод директно е въздействано върху вътрешното им разбиране. Отделно от това, поради формираното от Софийска районна прокуратура досъдебно произвеждане за закононарушение по член 289 от Наказателен кодекс, сътрудниците считат, че това би довело до оказване на спомагателен напън върху тях, което да им попречи да вземат решения по делото. Ето за какво през днешния ден същите са подали своите самоотводи пред Апелативна прокуратура - София “, заяви заместител градския прокурор на София Иво Илиев на брифинга на държавното обвиняване.

„ Продължаваме да считаме, че всичко, което си случва, е неприемливо и е в интерес само на престъпността, само че не и на българските жители. Ето за какво молим за тясно съдействие и взаимоотношение с всички институции и с правоохранителните органи “, добави той.

Ако Апелативна прокуратура одобри изложеното от прокуратурата и тяхното искане за самоотвод, делото още веднъж ще бъде разпределено на инцидентен принцип.

„ Докато Апелативна прокуратура реши дали да почете самотовода, те ще продължат да следят следствието “, сподели представителят на СГП Десислава Петрова.

Това е следващият показателен брифинг от страна на прокуратурата в последните дни. В неделя в невиждан напън поради делото за „ Хемус”. Последва реакция от страна на, който отхвърли какъвто и да било напън. разяснява случая по БНР. Там той изрази догатки, че прокуратурата бави хода на следствието за „ Хемус “, тъй като щяло да се стигне до ексуправляващите. пък съзря „ война против прокуратурата “ в абсурда по делото за ”Хемус”. Темата витаеше във въздуха и през вчерашния ден в Народното събрание, където клетва постави новото държавно управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР