В ресторант в Маастрихт необичайна група нови служители помага в

...
В ресторант в Маастрихт необичайна група нови служители помага в
Коментари Харесай

Роботи поднасят питиета в ресторант в Нидерландия

В ресторант в Маастрихт необикновена група нови чиновници оказва помощ в обслужването на клиентите, откакто Нидерландия облекчи ограниченията, наложени поради коронавирусната пандемия - роботи, съобщи Ройтерс.

Трио роботизирани сервитьори, наречени Ейми, Ейкър и Джеймс, "сноват " сред бара и клиентите в азиатския фюжън ресторант "Дадаван ", съкращавайки броя на напредванията из заведението, които би трябвало да прави човешкият личен състав.

Всеки от роботите има опростена хуманоидна фигура, в това число ръце, с цел да държи поднос. Дисплеите на лицата им нормално демонстрират усмивка, само че от време на време изобразяват и намръщена физиономия.

"Здравейте, ето ви поръчката. Моля, вземете я от подноса. Ще се върна автоматизирано след 20 секунди ", уведомява Еми двойка дами, откакто им сервира две чаши леден чай.

Клиентите сами би трябвало да вземат напитките си, добавя Българска телеграфна агенция.

Въпреки че роботизираните сервитьори са въведени преди няколко години в Китай и оттогава са оригиналност в заведения за хранене по света, заведенията, които разчитат на услугите им в Нидерландия са малко.

Засега в "Дадаван " активността на роботите е лимитирана до разнасянето на питиета. Собственикът на заведението се надява скоро да "разшири репертоара им ".

Роботизираните сервитьори не са опасност за работата на човешките си сътрудници. "Персоналът ни в действителност е благополучен с тях ", споделят от управата на ресторанта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР