В републиката всекиму ще си държи сметка за делата“. С

...
В републиката всекиму ще си държи сметка за делата“. С
Коментари Харесай

Румен Радев цитира Левски: В републиката всекиму ще си държи сметка за делата

„ В републиката всекиму ще си държи сметка за делата “. С тези думи на Васил Левски се обърна към множеството, събрало се да уважи 146 години от гибелта на Апостола на свободата, президентът Румен Радев. Освен него, пред паметника на Левски през днешния ден глави сведоха публични лица, духовници, дипломати, както и доста жители.
 
„ От Дякона не ни останаха доста написани думи, само че и те са задоволителни, с цел да разберем какво мисли той за нашето време “, съобщи президентът Румен Радев.
 
„ В републиката, написа Апостолът, „ всекиму ще се държи сметка за делата “. Така ли е през днешния ден? „ Работим напълно български и не желаеме да се водим по никого отвън Българско “, декларира Левски. Но по този начин ли е през днешния ден? В бляновете си великият карловец вижда по какъв начин хората ще избират свободно своите управници и в тази нова България „ всичко зависи от вишегласието “. Днес и това право е обект на похищения “, уточни държаният глава.

 БГНЕС
„ Неслучайно пред османските управляващи Левски изрича едни горчиви думи: „ Нашите българи желаят свободата, само че я одобряват, в случай че им се сервира в къщите на тепсия “, добави президентът Радев.-->

„ Левски надживя всички превратности на новата ни история. Неговите портрети висят в доста кабинети, като икони в запусната църква. Но вярата в Родината и волята за истина и истина са по-силни от всяко отчаяние “, сподели президентът, като подсети, че с тях Левски е събудил народа и го е повел към свободата.

„ Научи ни, че освен времето нас обръща, само че и ние него обръщаме. Показа ни, че даже и робът може да е свободен, както може и свободният да погуби свободата си, тъй като това е въпрос на избор, въпрос на битка “, сподели още президентът.

„ В тази битка Левски загуби себе си, само че завоюва за цялостен народ. Днес най-хубавата респект към Апостола не са венците, а съзнанието, че не думи трябват, а каузи, че ориста ни не е в ръцете на неколцина, а в нашите дружни старания “, съобщи президентът.
 
На церемонията по отбелязване на146-тата годишнина от гибелта на Левски участваха и патриарх Неофит, ръководителят на националното заседание Цвета Караянчева, кметът на София Йорданка Фандъкова, водачи на партии, депутати, общински съветници.
 
Поклонението пред паметника на Апостола продължи през целия ден, като стотици възпитаници и поданици на столицата сложиха цветя в символ на респект.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР