В Република Южна Африка е задържан българският гражданин Вили Георгиев,

...
В Република Южна Африка е задържан българският гражданин Вили Георгиев,
Коментари Харесай

Един от убийците на студента Стоян Балтов е задържан в ЮАР

В Република Южна Африка е арестуван българският жител Вили Георгиев, приет за отговорен в съзнателно умъртвяване на студента Стоян Балтов през 2008 година в дискотека „ Амнезия " в Студентски град. Очаква се министърът на правораздаването на ЮАР да издаде заповед за екстрадицията му в България.

 © Архив
Георгиев е наказан на 18 година затвор при първичен „ непоколебим " режим от Софийски апелативен съд. Присъдата на Георгиев е доказана от Върховен касационен съд. Наказанието не е приведено в осъществяване, защото лицето се е укрило. В хода на издирвателните дейности е открито, че местонахождението на Георгиев е в ЮАР.

По мотив на тази информация, през 2017 година основният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра на правораздаването на ЮАР. На съображение на молбата Вили Георгиев е арестуван.

Предстои разглеждане на делото на 20 август 2018 година от съда в гр. Порт Елизабет, ЮАР. След привършване на производството, министърът на правораздаването на ЮАР следва да издаде заповед за екстрадиция и връщането на Георгиев в България.
 18 години затвор за убийците на студента Стоян Балтов 18 години затвор за убийците на студента Стоян Балтов
Трима са отговорни за гибелта на студента Стоян Балтов, реши Софийският апелативен съд.
 Изчезнаха двама от наказаните за убийството на студента Стоян Балтов Изчезнаха двама от наказаните за убийството на студента Стоян Балтов
Изчезнаха двама от наказаните за убийството на студента Стоян Балтов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР