В Република Северна Македония трябва да има нулева толерантност към

...
В Република Северна Македония трябва да има нулева толерантност към
Коментари Харесай

РСМ назначава специален прокурор, който да следи за езика на омразата

В Република Северна Македония би трябвало да има нулева приемливост към актове на принуждение. Българската общественост е в интервал на консолидиране в обществото. Toва съобщи министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи в изявление за БиТиВи за случая с Християн Пендиков.

Той изясни, че един от извършителите на побоя над Християн вече е в ареста и са разпознати. Османи желае да изчака следствието, само че за него е значимо това, което споделя майката на момчето, че случаят е станал поради етническата му принадлежност. Трябва да се прекъсне този цикъл на произшествия, провокации и принуждение сред България и Република Северна Македония, разяснява Буяр Османи.

По думите му болшинството от жителите на Република Северна Македония желаят другарство с България. Няма да разреша да има безотговорност.

Той уточни още, че възприятието в РСМ за имената на българските клубове е, че са провокации. Българските културни клубове ще би трябвало да сменят имената си, изтъкна Буяр Османи и добави, че ще предложения представителите на българските клубове на диалози, с цел да могат да бъдат интегрирани в Северна Македония.

Османи е на мнение, че никой не може да забрани на българската общественост в РСМ да членува в най-различни организации и клубове. Няма систематична дискриминация по отношение на българите в РСМ, добави външният министър на Северна Македония. Република Северна Македония ще назначи специфичен прокурор, който да следи за речта на омразата.

Той прикани България също да помогне за премахване на езика на омразата сред България и РСМ. Всеки жител на България е добре пристигнал в Северна Македония, само че би трябвало да намерим метод да се почитаме между тях и да не се позволяват произшествия, настоя Буяр Османи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР