В река Янтра край Бяла можете да уловите скобар, морунаш,

...
В река Янтра край Бяла можете да уловите скобар, морунаш,
Коментари Харесай

Къде какво кълве по родните водоеми

В река Янтра край Бяла можете да уловите скобар, морунаш, кефал, каракуда

От началото на февруари зимата въпреки всичко подсети за себе си – застудя трайно, паднаха превалявания, времето е динамично. Всичко това оказа своето въздействие върху риболова. Поне стана причина огромният напор от лодки по язовирите да секне. Сега реките са по-интересни, оповестяват от Съюза на ловците и рибарите в България.

Черноморието

Най-нетърпеливите варненци към този момент направиха първи излети на морето. По буните може да се избави капото с някое и друго ранобудно попче. Около пристанищата пък са вероятни прояви на кефалови риби. Слуката по това време е скромна, само че това известно за локалните хора. По-важното е да бъде открит сезонът с някакъв улов, колкото и непретенциозен да е той. Все отново това е въпрос на чест.

Река Янтра

Най-посещаваната част от Янтра през тази зима са вировете край град Бяла. Към 7 февруари за топпозиция на брега там се върви по мрачно, а изключително огромна тълпа става през почивните дни. Но пък продължава да се лови разнообразна риба – скобар, морунаш, кефал, каракуда. Около моста при село Първомайци се хваща по някой скобар. С добър лов на риба се хвалят и по десния приток река Стара река в региона на с. Кесарево. Там ловят главно кефали.

Река Струма

Имаше някои катаклизми с риболова по Струма, поради утежняването на времето и миналата валежна вълна, която подвигна равнището и размъти водата. След оттичането обаче нещата получиха нормалния си тип. Скобарите се върнаха на сцената и още веднъж са разполагаем. Е, не всеки риболовец има нужните умения да изпълни живарника, само че като цяло реката продължава да е атрактивна риболовна дестинация и то съвсем по цялото си продължение в Кюстендилска и Благоевградска области.

Река Огоста

Още в първия ден от новия сезон на пъстървовия лов на риба (1 февруари) реката в Монтана беше окупирана от десетки въодушевени мераклии. Някои замятащи от брега, други нагазили по бързеите. Имаше страхотни попадения, спомогнали да се означи денят като празник, само че огромният лов на риба въпреки всичко там следва. Ще го има ли, както беше в минали години, занапред ще забележим. Поне мнения от това място няма да липсват. Да напомним, там реката е в режим „ хвани-пусни “.

Язовир " Искър "

Най-упоритите фидеристи към 7 февруари не престават да се застояват по скалистите крайбрежия в приустиевата част. Замятат на оптималната отдалеченост и хващат по някоя платика. Рибите са редки, кълват капризно, само че и това е нещо, въпреки всичко измежду зима там лов на риба не е провеждан в минали години. На залива при „ Щъркелово гнездо “ става занимавка с уклей – от малък до междинен. Излиза и по някоя бабушка, в случай че се гони дъното. Костурите ги няма там. Все отново в случай че се излъже някой, то ще е на ранина.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР