„В регионите, които влязоха първи в новата вълна – София-град

...
„В регионите, които влязоха първи в новата вълна – София-град
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: В края на март рязко ще намалеят случаите, дано не ни налази нов вариант

„ В районите, които влязоха първи в новата вълна – София-град и Благоевград, към този момент има понижаване на случаите, т.е. вълната към този момент прегаря. Голяма част от хората, които са се разболели и са имунизирани, имат имунитет “. Това сподели пред NOVA NEWS съветникът на Столичната община по имунизационния развой и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

„ В София 46% от хората са имунизирани. Влезлите в болница обективно са по-малко, както и тези в интензивни отделения, на фона на многото новозаразени “, добави той.

По думите му хората в интензивните отделения даже в Западна България не са доста. „ До една седмица чакам лек спад в София, Благоевград, Перник и Кюстендил и увеличение на случаите в Североизточна България. В Бургаска област също случаите ще се стационират и ще стартират последователно да понижават. В края на март и април ще имаме внезапно понижаване на случаите, нека някой нов вид не ни налази “, сподели проф. Кантарджиев.

Той заяви, че момента се работи по петвалентна ваксина, която да пази от грип и ковид, когато той се приравни на елементарен грип. Проф. Кантарджиев обаче съобщи, че хората не би трябвало да я чакат, а да си поставят бустер в точния момент, тъй като е потвърдено, че той пази от Омикрон, защото той е малко по-различен. Към момента 600 000 българи са си поставили трета доза, регистрира той и уточни, че това наложително би трябвало да създадат хората с съпътстващи болести.

Проф. Кантарджиев акцентира, че от четири месеца насам се вършат проучвания, с цел да се предугадят бъдещи разновидности. „ Засега изцяло е потвърдено, че клетъчният имунитет на имунизираните и преболедувалите е задоволително мощен. Трябва да подкрепяме имунната си система с вярно хранене, умерено физическо натоварване и да се пазим от простинки “, сподели проф. Кантарджиев.

Той изясни, че сребърната вода има потвърдено антибактериално деяние. „ Това е част от бъдещето. Наносреброто е доста потребно, не поврежда тъканите и има огромна повърхност. В последните месеци беше доста потребно и против Коронавирус, тъй като след разчистване на повърхностите с него унищожава вирусите, попаднали там, за месец. Чистият въздух също е доста значим. И UVC лампи правят тази работа “, сподели проф. Кантарджиев.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР