В Регионална инспекция по околната среда и водите-Русе постъпи молба

...
В Регионална инспекция по околната среда и водите-Русе постъпи молба
Коментари Харесай

Търси се храна за защитени птици

В Регионална ревизия по околната среда и водите-Русе постъпи молба за подпомагане от Института по биоразнообразие и екосистемни проучвания за намиране на храна (фураж, гранули за патици) за птиците от предпазения тип червен ангъч (Tadorna ferruginea) в базата в с. Нова Черна.

Институтът при Българска академия на науките прави консервационни действия, свързани с размножаване и освобождение в природата на птиците. Регионална инспекция за опазване на околната среда ще потърси подпомагане от кметовете на общините Сливо поле и Тутракан и земеделските производители в землищата им да поддържат активността на пробната база.

Желаещите да поддържат благородната идея могат да се обадят в централата на екоинспекцията на тел. 082/ 820-772, която ще ги свърже с координатора въз основата. Биологична пробна база " Калимок " действа от 1995 година, като отглежда човеци от застрашения тип в полуестествена среда за размножаване и реинтродукция на млади птици назад в природата.

Ежегодно взаимно със съдействието на Регионална инспекция за опазване на околната среда са освобождавани сред 15 и 25 млади индивида, което способства за възобновяване и стабилизирането на дивата популация в българската природа. Червеният ангъч (Tadorna ferruginea) е необичаен за България тип, включен в приложенията на Закона за биологичното многообразие, както и в Червената книга.

Населява разнообразни видове водни басейни, само че избира най-вече откритите и без доста подводна растителност. В България гнезди по река Дунав и Черноморието, рядко в Добруджа и Лудогорието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР