В регионална библиотека „Гео Милев“ в Монтана успешно завърши обучението

...
В регионална библиотека „Гео Милев“ в Монтана успешно завърши обучението
Коментари Харесай

Завърши обучението на библиотечни специалисти в библиотеката в Монтана

В районна библиотека „ Гео Милев “ в Монтана сполучливо приключи образованието за придобиване на трета степен на професионална подготовка по специалност "Библиотекар ", компетентност „ Библиотекознание “ на осемнадесет работещи в разнообразни библиотеки от област Монтана.
Курсът на образование беше с дълготрайност 960 часа и обхвана всички познания и умения, нужни за практикуване на специалност "Библиотекар “.
Обучението се организира в смесена форма – отдалечена и присъствена. Висококвалифицираният преподавателски състав от чиновници на районната библиотека даде теоретични знания и обезпечи опция за придобиване на на практика умения на библиотекарите. След сполучливото довеждане докрай на курса обучаемите бяха позволени до държавни изпити по доктрина и процедура, на които реализираха доста положителни резултати.
Обучението бе извършено от Центъра за професионално образование към Асоциация "Съвременни читалища ", взаимно с Българска библиотечно-информационна асоциация (ББИА) и Регионална библиотека „ Гео Милев - Монтана. Проектът бе подсилен финансово от Фондация „ Глобални библиотеки - България “ и Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ (Проект „ Ваучери за заети лица”).
С добитата професионална подготовка библиотечните експерти могат да работят в читалищни, общински и районни библиотеки съгласно условията на Закона за публичните библиотеки и да се оправят с провокациите на осведомителното общество.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР