В региона от Балтийско до Средиземно море все по-силно се

...
В региона от Балтийско до Средиземно море все по-силно се
Коментари Харесай

От Балтийско до Средиземно море все по-силно се чуват барабаните на войната /Призив/

В района от Балтийско до Средиземно море все по-силно се чуват барабаните на войната. В тази връзка пред българските политически дами и мъже, пред целия български народ все по-остро се изправя въпросът „ Какво да се прави? “

До

Президента на Р България

Председателя на Народното събрание

Министър-председателя на Р България

Министъра на защитата

Министъра на външните работи

Политическите партии, показани в

Народното събрание

ПРИЗИВ

по отношение на напрежението в Източна Европа

В района от Балтийско до Средиземно море все по-силно се чуват барабаните на войната. В тази връзка пред българските политически дами и мъже, пред целия български народ все по-остро се изправя въпросът „ Какво да се прави? “

Историческата памет ни припомня, че в нашия календар наближават две дати, запечатали съдбоносни моменти в участта на нашата Родина. На 1 март 1941 год. монархо-фашисткото държавно управление на Богдан Филов с утвърждението на Борис III причисли България към Тройнствения пакт и по този метод трансформира Отечеството ни във боен спътник на хитлеристка Германия. На 3 март е нашия народен празник, денят, когато преди 144 години вследствие на волята и кръвта на съветските войни и в резултат на успеха на съветското оръжие в Руско-турската Освободителна война Родината ни възкръсна от историческото несъществуване.

Тези две дати ни показват две диаметрално противоположни събития в ориста на нашето Отечество. На 3 март 1878 год. след петвековния мрак на робството България бе огряна от слънцето на свободата и независимостта. Докато 1 март 1941 год. не може да бъде избран по различен метод с изключение на като ден на позора. Който по логиката на последвалите събития заплашваше да донесе третата национална злополука на страната ни за по-малко от половин век. И от тази надигаща се злополука Родината ни бе избавена от приятелски подадената ръка на Москва на Парижката мирна конференция.

Днес Отечеството ни за следващ път стои пред опасността да се окаже в редиците на враговете на Русия с всички последици за нас, като най-важното е следващото надълбоко разделяне на българския народ. Ето за какво Ви призоваваме към рационално и национално отговорно държание – да се приключи враждебната линия, показала се в словата и дейностите на публични лица и институции на Р България. Решението в този предопределен кръстопът в живота на Родината ни, решение, което сме уверени, че ше бъде подкрепено от целия български народ е Общобългарската платформа «България – Зона на мира», т.е. България без непознати бази, войски, оръжия и уреди, без враждебна политика към който и да е, както и присъединяване в каквито и да е военни учения и случки. Вслушайте се в гласа на мира, разсъдъка и същинския народен интерес!!!

За Българския Национален съвет за мир

Проф. дфн Нако Стефанов

За «Брод за България»

Лазар Мурджев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР