В редиците на терористичната организация Кюрдска работническа партия /ПКК/ има

...
В редиците на терористичната организация Кюрдска работническа партия /ПКК/ има
Коментари Харесай

Сойлу: В Кюрдската работническа партия има 38 случая на коронавирус

В редиците на терористичната организация Кюрдска работническа партия /ПКК/ има 38 случая на инфектирани с ковид, заяви през днешния ден в телевизионно предаване турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, съобщи в. " Хюриет ".

Сойлу е показал също, че и измежду представителите на силите за сигурност има инфектирани с Ковид-19, само че министърът не е поискал да заяви цифра. Той декларирал, че един полицейски чиновник е умрял от ковид и че това е единствената жертва на вируса в редиците на органите на реда.

Сойлу е декларирал, че няма случаи на ковид в центровете за депортиране и краткотрайно настаняване на мигранти.

Министърът е съобщил, че на редица лица са наложени наказния за неспазване на ограниченията за битка с ковид. Той е показал, че 149 души на възраст над 65 години и 102 души на възраст под 20 години са подведени под правосъдна отговорност за нарушение на ограниченията за битка с ковид, а 181 лица са понесли санкции за неспазване на обществена отдалеченост. В Турция бе въведена възбрана за излизане на открито за хората над 65 години и за младежите под 20, като се позволява изключение за работещите младежи, добавя Българска телеграфна агенция.

Министърът е уведомил също, че са арестувани 229 души, които са правили агитация в обществените мрежи. Той е прецизирал, че са били открити 3 570 акаунта, от които над 70 % са били свързани с Фетхуллахистката терористична организация /ФЕТО/, с Кюрдската работническа партия /ПКК/ и с лявоекстремистката Революционна партия и фронт за национално избавление /ДХКП-С/. Установени са 616 консуматори на тези сметки, намиращи се в Турция, като 229 от тях са арестувани.

Освен това Сойлу е съобщил, че органите на реда са подхванали правосъдни и административни дейности по отношение на 413 лица, занимаващи се със далавера в изискванията на ковид. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР