В редица случаи неправилният ни начин на хранене или просто

...
В редица случаи неправилният ни начин на хранене или просто
Коментари Харесай

Тези вкусотии гонят лошото настроение

В редица случаи неправилният ни метод на хранене или просто изключването от менюто ни на някои съответни артикули води до смяна в настроението ни, раздразнителност, раздразнителност и даже изпадане в депресивни положения.

Освен че сходни положения са неприятни за нас самите, те не остават незабелязани и от близките. А всичко това може елементарно да бъде променено, в случай че започнете постоянно да включвате в менюто си някои храни, които даже и да не са толкоз по усета ви, при вярно подготвяне можете да превърнете в същински вкусотии, които да ви защищават от неприятното въодушевление. Ето кои са те:

1. Яйца

Независимо дали са варени, бъркани или пък сервирани под формата на класическите яйца по панагюрски, то те ще набират на организма ви триптофан. При неговата липса се понижава серотонина, който е прочут като хормон на щастието. Освен че триптофанът ще повлияе благотворно върху настроението ви, той ще способства и за положителния ви сън и за контролиране на метаболизма ви.

2. Шафран

 Шафранът гони неприятното въодушевление Снимка: Албена Атанасова

Ясно е, че няма да го ядете непосредствено от пликчето или от кутията, в която го съхранявате, само че го добавяйте към всички ястия, на които подхожда (предимно на ориз, риба и разнообразни меса). Тази фалшификация всеобщо се употребяват в медикаментите и питателните добавки, които са против меланхолия. И да, несъмнено е най-скъпата фалшификация, само че пък за вашето благополучие цена няма.

3. Кисело мляко

Вероятно най-известният нашенски български артикул, с който действително можем да се гордеем. Той е измежду най-богатите източници на калций, а неговият недостиг води точно до смяна в настроението ни, раздразнителност и даже меланхолия. Не всеки обича да си похапва непосредствено от кофичката кисело мляко, само че можете да си извършите от него таратор (отново една от най-големите нашенски вкусотии), да го превърнете в вкусен и здравословен десерт, добавяйки към него плодове или пък да го употребявате за застройка на супите си. Варианти за потреблението му има безчет.

4. Шоколад

 Шоколадът е храна за положително въодушевление

Какаото понижава равнищата на кортизол, хормонът на напрежението. Сигурно сте забелязали, че по филмите хората, които са уплашени, незабавно стартират да се " тъпчат " с шоколадови произведения. Не ви предлагаме сходно " погазване ", както и бихме ви посъветвали да избирате шоколад с по-високо наличие на какао, а не млечен. Но той сигурно е незаместим в битката против напрежението.

5. Риба

Заради съществуването на омега-3 мастни киселини тя се бори дейно против неприятното ви въодушевление. Включвайте я най-малко 2 пъти седмично в менюто си, като имате поради, че по-мазната риба (дъгова пастърва, сьомга, риба звук и др.) е най-богата на тези скъпи мазнини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР