В редица проучвания открих, че имунната система се потиска от

...
В редица проучвания открих, че имунната система се потиска от
Коментари Харесай

Д-р София Ангелова: Имунната система се потиска от тежките физически натоварвания и стреса

„ В редица изследвания открих, че имунната система се потиска от тежките физически натоварвания и напрежението. Психологическият стрес можем да го борим с позитивното мислене “.

Това съобщи доктор София Ангелова пред „ Фокус “ във връзка навлизането на страната ни в пика на грипа и оповестяването на епидемии и изключителни ваканции за учениците в доста области. 

По думите ѝ уравновесеното хранене е извънредно значимо, с цел да се поддържа организма здрав и подсети, че сезонът не е подобаващ за съблюдаване на диети . Важно е хората да одобряват приемат белтъци, въглехидрати, мазнини и витамини. Последните се набират с приема на плодове, зеленчуци и свежи салати . Тя обърна особено внимание и на потреблението на топлите храни, както и на пълноценният сън. 

Д-р Ангелова подсети, че най-важни си остават ограниченията , които всеки човек може да предприеме, в случай че желае да понижи до най-малко вероятността да се болести. Това включва постоянно проветряване на пространствата , защото вирусите не обичат кислородната среда. Не би трябвало да се не помни и дезинфекцията , защото един грипен вирус може да се задържи четири или повече часа върху непочистена повърхнина. Хората би трябвало да мият и ръцете си постоянно , както и да съблюдават отдалеченост на местата, където има скупчвания на повече човеци.  

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР