В редица градове на страната се проведе традиционната акция за

...
В редица градове на страната се проведе традиционната акция за
Коментари Харесай

Масово събиране на пластмасови капачки в страната

В редица градове на страната се организира обичайна акция за събиране на пластмасови капачки. Тя е в границите на самодейността " Капачки за бъдеще " в помощ на недоносените деца. Със събраните пари от рециклираната пластмаса се купуват кувьози за дребните общински лечебни заведения.

След последното всеобщо събиране на капачки през септември са закупени кувьози за три общински лечебни заведения - в Кнежа, Троян и Нова Загора, сподели за БНР уредникът на самодейността Мартина Йорданова.

" Всяко трето дете, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите. Т. е. доста е значимо апаратурата да е годна за прилагане, не просто да я има ", посочи Йорданова.

Столичани предаваха своите капачки пред централния вход на стадион " Васил Левски " през днешния ден от 9 до 15. часа. Капачки събираха и в Пловдив, Варна, на следващия ден самодейността продължава в Благоевград.

Близо 10 тона капачки бяха събрани единствено до обед във Варна

Мащабна акция по събиране на пластмасови капачки се организира през днешния ден пред Катедралния храм " Св. Успение Богородично ". В огромното предаване на непотребни пластмасови капачки се включиха десетки хиляди хора от цяла Североизточна България, оповестиха от самодейността " Аз имам вяра и оказвам помощ ". По предварителни оценки са събрани и предадени 21 тона пластмаса единствено за няколко часа. Със средствата от рециклираните капачки ще бъде закупена и дарена скъпо струваща здравна инсталация в помощ за новородените деца в СБАГАЛ " Проф. Д-р Димитър Стаматов " и МБАЛ " Св. Анна ".

" Направо не знам какво се случва. Над 25 общини се включват. Има деца, които са били четвърти-пети клас, сега към този момент са осми-девети, отиват в гимназиите си, развиват в действителност капацитета да се случват по-големи неща. Ние променяме цяла нация. Цяла България към този момент събира капачки ", разяснява за БНР уредникът на акцията във Варна Владислав Николов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР