В редица градове е обявена грипна ваканция от днес, припомня

...
В редица градове е обявена грипна ваканция от днес, припомня
Коментари Харесай

Редица градове в грипна ваканция от днес, варненци очакват новина

В редица градове е оповестена грипна почивка от през днешния ден, напомня Moreto.net.

В грипна почивка е София. Учебните занятия там ще бъдат възобновени на 6 февруари.

Училищата в област Бургас също не са на учлище.

Във почивка са и общините Севлиево, Трявна и Дряново.

Грипна зараза е оповестена в областите Хасково и Кърджали, както и в община Луковит.

Регионалната здравна ревизия в Пловдив подреди още една грипна почивка - за Асеновград.

Дали ще има грипна почивка във Варна и региона ще стане ясно на 28 януари от 14:00 часа, когато Регионалната здравна ревизия ще се събере Областната комисия за битка с острите респираторни болести и грипа, с цел да се проучва ситуацията и да се вземе решение.

В петък от РЗИ-Варна оповестиха, че се чака се постигане на предепидемичните стойности след вписване на нови болни до края на седмица.

Информация за точния брой на заболелите обаче ще бъде налична през днешния ден, след 10.30 часа, прецизираха от здравната ревизия.

Към края на предходната работна седмица стана ясно, че затрудненията от остри респираторни болести във Варна за седмица са 70. От тях 33 са бронхити, а пневмониите 37. Данните са за интервала 17-23 януари.

Броят на записаните остри респираторни болести обявени от общо практикуващите лекари във Варна са 482 случая против 367 от миналата седмица.

Най-голям е броят на заболелите във възрастовата граница 5-14 години, където са регистрирани 183 случая. При децата на възраст под 5 годни има регистрирани 88 случая.

За лицата на възраст 15-29 годни случаите са 95, а за възраст 30-64 - общо 106 случая. При хората над 64 годишна възраст има регистрирани 10 случая на ОРЗ.

Заболелите от грип за интервала 17-23 януари са 11 случая против 8 от миналата седмица, оповестиха още от здравната ревизия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР