В редица големи градове на страната и в София родители

...
В редица големи градове на страната и в София родители
Коментари Харесай

Пак протести по повод промените в Закона за закрила на детето

В редица огромни градове на страната и в София родители излизат на митинги против измененията в Закона за протекция на детето , за които се чака, че ще влязат в действие от януари 2020 година

Акцията е проведена във " Facebook ", оповестява БНР.

В София митингът е плануван з а 12.00 часа пред посолството на Кралство Норвегия . Във Варна, също за 12.00 часа, е планувано протестно шествие до норвежкото консулство .

В Сандански, Пловдив, Ямбол и Благоевград са планувани автопоходи.

В Русе - автошествие до Дунав мост.

В Бургас и други градове протестните акции са планувани пред общините.

Законодателните промени са обвързани с плана за Национална тактика за детето 2019-2030 . Припомняме, че работата по нейното правене бе спряна по предписание на премиера Бойко Борисов поради появилите се отрицателни публични реакции и през юни общественият министър Бисер Петков разгласи, че планът на тактиката е отдръпнат.
 Обявиха следващ митинг против Стратегията за детето
Обявиха следващ митинг против Стратегията за детето

На 16 септември струпват камара от бутилки с вода пред вратите на МОН

Междувременно от общественото министерство излязоха с позиция, че огромна част от текстовете, които в този момент тормозят родителите, са в действие още от 2006 година. Те се отнасят до настаняване на детето отвън фамилията, само че единствено като краткотрайна мярка на протекция при крайни случаи на принуждение, неглижиране на правата и ползите на детето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР