В редакцията на вестник „Труд“ са получили писмо от Боян

...
В редакцията на вестник „Труд“ са получили писмо от Боян
Коментари Харесай

ДОКУМЕНТИ показаха как сайтът "Бивол" смуче общини и държавни предприятия

В редакцията на вестник „ Труд “ са получили писмо от Боян Мавриков, описващо скица, посредством която фамилията на Асен Йорданов, притежател на уеб страницата „ Бивол “, получава съществени суми от държавни предприятия, общини и огромни компании. Средствата идват от контракти за пиар, подписани с компанията „ Имидж Едвъртайзинг “, която е ръководена от дамата на Йорданов – Алберта Алкалай.

Преди два месеца вестникът разкри, че Асен Йорданов и ортакът му Атанас Чобанов, основен редактор на уеб страницата, са се сдобили с апетитни парцели на специфични цени.

Семейството на първия, посредством компанията „ Бивол “ ООД, се сдобило с 1125 кв. м в местността „ Манастирчето “ в Малко Търново против символичната сума от 100 лв.. Вторият си купил вила с двор край морето срещу…0 лв.. Тогава „ Труд “ разгласява и документите от покупко-продажбите.

„ През юни тази година насочих сигнал до прокуратурата и господин Горанов (финансовият министър – б.а.), само че не последва нищо. Поради което адресирам този спомагателен сигнал, който изпращам до основния редактор господин Петьо Блъсков с вярата, че в случай че страната не реагира на този прям рекет (схемата, за която ще прочетете в идващите редове – б.а.), това ще направи вестник „ Труд “, написа Мавриков.

БЛИЦ разгласява целия сигнал, изпратен до вестника. Данните са тествани – те са правилни, точни и подкрепени с документи, прецизират от в. „ Труд “.


Във фирменото досие на „ Имидж Едвъртайзинг “ ЕООД е посочено, че шеф е Алберта Алкалай, а притежател е записаното в Съединени американски щати „ Айдиъс фор янг имидж “ на брачна половинка u Асен Йорданов


Още един контракт със „ Слънчев бряг “ АД - за рекламен банер на уеб страницата, регистриран на адреса на „ Имидж Едвъртайзинг “ ЕООД против 500 лв. месечено


Договорът със „ Слънчев бряг “ АД, в който се виждат сумите от 600 лв. и 200 лв.



В сигнала до основния прокурор и финансовия министър е разказан методът, по който общини, държавни предприятия и огромни компании обезпечават спокойствието си от „ разкритията на „ Бивол “. Действащата скица води до безпричинно разходване на средства от кметове и изпълнителни шефове за пиар обслужване, което постанова преценка минимум за занемареност – член 291 от Наказателния кодекс.

„ Бивол “ е показан от основателите си като уебсайт за „ почтена проверяваща публицистика “. След всяка публикация с „ грандиозни разкрития “ за корупция следва текст: „ Платете налог Бивол! “, т.е. подаяние в интерес на уеб страницата.

Истинският „ Данък Бивол “ обаче се заплаща по различен метод – той не е с цел да се поддържа „ проверяващата публицистика “ на Чобанов и Йорданов, а с цел да си осигуриш тяхното безмълвие.

Как става това?
От публикациите на „ Труд “ стана известно, че Асен Йорданов е шеф и притежател на компанията „ Бивол “ ООД. Това сдружение е записано в началото като благосъстоятелност на него и брачната половинка му Алберта Леон Алкалай. После тя му трансферира своите дялове. Но „ Бивол “ ООД няма общо със уеб страницата „ Бивол “, макар съвпадението на имената.

С него, да вземем за пример, Асен Йорданов си е купил гора за 100 лв. във вилната зона над Малко Търново. Но същинските пари са резултат от скица с присъединяване на друга компания – Имидж Едвъртайзинг ЕООД. Неин шеф е Алберта Алкалай, а едноличен притежател на капитала е сдружението „ Айдиъс фор янг имидж “, записано в Съединени американски щати. То е благосъстоятелност на брачна половинка на Алкалай – Асен Йорданов.

„ Имидж Едвъртайзинг “ е пиар организация и работи основно на територията на Бургаска област – предлага обслужване на общини и предприятия, главно общински и държавни сдружения, само че и на частни компании.

Схемата е елементарна – в случай че имаш контракт с „ Имидж Едвъртайзинг “ и постоянно си плащаш месечната такса за обслужване, „ Бивол “ в никакъв случай не написа за теб. Това е по този начин наречената такса успокоение, същинският „ Данък „ Бивол “.

Договорите се подписват с организацията, а тя разгласява рекламни известия на „ информативен уебсайт “ – Nabrega.bg. На страницата му няма данни за притежател, само че като контакт е посочен адрес в Бургас, на който е записана и пиар организацията на Алкалай. Имаш ли реклама или абонаментен контракт в Nabrega.bg – за „ Бивол “ ти не съществуваш.

Иначе уеб сайтът е почтен – разгласява вести от морските райони, а мотото му е „ Който схваща – на брега се стопира “. Но в случай че откажеш оферта от брачната половинка на Асен Йорданов, следва обява в неговия уебсайт за „ проверяваща публицистика “.

За информация – кметът на Поморие Иван Алексиев, който имаше смелостта да изгони тези медийни рекетьори, му го върнаха тъпкано – даже детето му снимаха и демонстрираха в обява, „ разгромяваща корупцията в общината “.

Друг образец е държавното „ Слънчев бряг “ АД, което от 2011 година е имало контракт с „ Имидж Едвъртайзинг “ за съвещания по фирмена връзка и осъществяване на тактика за връзки с обществеността. Цената е 600 лв. на месец без Данък добавена стойност за компанията на Алкалай, която действително е благосъстоятелност на брачна половинка u Асен Йорданов посредством сдружението „ Айдиъс фор янг имидж “, записано в Съединени американски щати. Има още 200 лв. на месец без Данък добавена стойност „ за показване на основни тематики от тактиката на информативен интернет уебсайт „ Бивол “, който е на Йорданов и Атанас Чобанов.

Три месеца след сключване на този контракт към него се изготвя анекс, с който сумата за Алкалай става 1200 лв.. После съглашението става безсрочно. Така до 27 март 2012 година, когато „ Слънчев бряг “ АД и „ Имидж Едвъртайзинг “ подписват нов контракт – да се сложи рекламен банер на туристическото държавно сдружение на уеб страницата www.stroitelstvo-more.info – това е предшественикът на www.nabrega.bg, Цената е 500 лв. на месец без Данък добавена стойност. 500 лв. за рекламен банер! Платете „ Данък „ Бивол “!

Призив
В края на сигнала си Боян Мавриков насочва апел към основния прокурор Сотир Цацаров и финансовия министър Владислав Горанов: „ Да бъдат осъществени инспекции от Агенцията за държавна финансова ревизия на сдруженията и общините, които имат контракти за пиар услуги с „ Имидж Едвъртайзниг “ ЕООД. Да бъде стартирано следствие минимум за занемареност на шефовете и кметовете, които са сключили тези контракти, тъй като те нямат друго предопределение, с изключение на заплащане на „ такса успокоение “ за всички техни безобразия. Да има данъчна проверка на „ Имидж Едвъртайзинг “ ЕООД и „ Айдиъс фор янг имидж “, както на техните притежатели и шефове “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР