В редакцията на Искра.бг беше получен сигнал, в който се

...
В редакцията на Искра.бг беше получен сигнал, в който се
Коментари Харесай

Поредно безумие в МТС: Назначиха ли в ДППИ Ивайло Иванов, който е разследван за злоупотреби?

В редакцията на Искра.бг беше получен сигнал, в който се показва, че Ивайло Иванов е бил видян в Министерството на превоза и известията /МТС/. По непотвърдена информация от през днешния ден той е новият шеф на Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ /ДППИ/.

Вчера министърът на превоза на поста общоприет шеф на ДППИ. За това предопределение удостовери заемащия до момента поста на общоприет шеф Петър Сеферов. Но всичко беше за ден. Днес позицията в държавното дружество е дадена на Ивайло Иванов, който е бил от екипа на Забуртов и основава чувството, че в МТС се пробват да прокарат същите ползи, заменяйки изпълнителя.

Припомняме ви, че Иванов е заемал поста шеф на Клон-териториално отделение /ТП/ „ Пристанище Бургас “ , откакто беше назначен от служебния министър на превоза Николина Ангелкова през октомври 2014 година. Той е апетитен за в морския град. За него се приказва, че е непосредствен с Иван Вълков , който беше общински началник на ГЕРБ-Бургас.

По това време от получават информация, че шефът на бургаския клон на ДППИ в Бургас Ивайло Иванов е бил и претендент за депутат от ГЕРБ-СДС на парламентарните избори, извършени на 4 април 2021 г . Той не е комплициран на избираемо място, не съумява да събере нужните персонални преференции, с цел да пренареди листата и не става народен представител.

Справка в Търговския указател през 2021 година е посочила, че името на Иванов попада в „ Зона за публичен достъп–Бургас “ АД, което самият той удостовери пред Искра.бг тогава, в Сдружение на притежателите „ Бургас “, в Сдружение за демократично обучение „ Фар “ и от Националното съдружие „ Младежки глас “.

Събраната информация от ОЗБГ е оценена, тествана, при което са били входирани три сигнала на 13 април 2022 година до: Антикорупционна комисия към 47-ото Народно заседание, Министерство на превоза и Държавната организация „ Национална сигурност “ / ДАНС/. От родолюбивата организация са създали питане по ЗДОИ до тогавашния шеф на ДППИ-Бургас Ивайло Иванов .

В хода на следствието, извършено от ОЗБГ , са получили следната информация:

„ На стопанисваната и ръководената от ДППИ-Бургас държавна територия през 2018 година е сложено оборудване савак, чиято стойност е към 200 000 лв.. През 2021 година това оборудване дава недостатък и се постанова неговата замяна. Доставят нов савак и пред комисия той е инсталиран през октомври 2021 година Информацията е, че през 2018 година действително не е инсталиран савак, а това е направено само по документи, т.е. някой се е облагодетелствал с към 200 000 лв. за слагането на несъществуващо оборудване, като по-този метод ощетява ДППИ-Бургас, респективно страната. “

След пуснатия сигнал до ДАНС, от Агенцията са направили инспекция, събрани са материали и са.

Това поражда значимия въпрос в този момент : „ Как назначението на Ивайло Иванов в управлението на ДППИ ще се бори с корупцията и в полза на страната, като той е обслужвал ползите на избрани хора? “

По всичко проличава, че назначенията в ДППИ стават със подмолни игри и предложение на постове на хора, доближени до ГЕРБ-ДПС. Днешният ден е индикативен, че евентуално ще се продължи с нарушаванията и усвоените пари ще отиват в частни ръце , а няма да се влагат в развиването на страната ни.

Още преди няколко години експерти в региона предложиха да се направи одит на Клон-ТП „ Пристанище Бургас “, обхващащ времето, през което Ивайло Иванов го е управлявал. Причината за това предложение беше, че в случай че се откритият злоупотреби и престъпления , някогашният към този момент шеф да бъде предаден на способените институции и да си понесе отговорността за дейностите, бивайки глобен по отношение на закона .

Ако Ивайло Иванов в действителност е определен за общоприет шеф на ДППИ , времето ще покаже чии ползи ще пази и привързан ли е с хора като Караненов и Домусчиев !

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР